torsdag 10 mars 2011

London Revisited Day Three

Måndag i London

Äntligen - British Museum och den Egyptiologiska avdelningen. Jag hade även velat se British Library's fd läsesal som ligger mitt i museet, men den var stängt då de höll på att plocka ner en utställning.

Alternativ till Oxford Street - mysig shopping i kvarteren kring Covent Garden.

Vi tar gärna buss istället för tunnelbana om det går. Barnen älskar det och dessutom så ser man så mycket mer. Vi hade tur och fick åka med denna riktigt gamla dubbeldeckare!

En annan sak jag gärna gör i London är att promenera utmed Southbank från London Bridge. Men denna gång blev det en förkortad variant då vi gick över Wobbly Bridge (The Millenium Bridge) från St. Paul's Cathedral till Tate Modern.

Även om man inte går in och tittar på samlingarna så är det obligatoriskt att gå och in och se vad som ställs ut i Turbinhallen på Tate Modern. Sonen spelade in en fråga till konstnären Ai Weiwei om tillverkningen av porslinsfröna.


Vad 8-åringen tjatat om att äta vårrullar precis hela helgen! På måndagskvällen fick hon som hon ville och vi gick på The Crispy Duck i China Town och åt riktig kinesisk mat (jag poängterar det eftersom vi nyligen åt dålig kinesisk mat hemma i Pavia nyligen). Gott gott.

2 kommentarer:

  1. Ah, nu blev jag lite avis, har aldrig varit pa British Museum! Maste verkligen se till att aka dit!

    SvaraRadera
  2. Emma: Londons musei värld är enorm, det finns såå många pärlor att det är svårt att välja vad man vill se :)

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)