torsdag 22 december 2011

Som en saga i guld och rött

...det var dotterns kommentar när barnen klätt granen. Jag som var nervös att den skulle få underkänt för sanningen är den att den inte tillhör de vackraste exemplaren. Visserligen ganska tät, men den lutar mer än lovligt och höjden lämnar en del att önska. Men vad är en sné gran mot tindrande barnaögon!? :)


Våra blygsamma julförberedelser är mer eller mindre klara; knäck, mandelmusslor och Ernsts kanelhjärtan är bakade. Stora julpaketet från Sverige har anlänt (efter en ganska nervös väntan) och faktiskt så ligger det några skivor griljerad julskinka i kylen, direktimporterad från Dublin härom veckan. Där står även några flaskor julmust från IKEA och vittnar om att vi är redo och julen kan komma så snart den är redo.

Det viktigaste av allt är nog ändå att barnen börjar sitt jullov nu! Ett tungt år är till ända vad gäller skolan. För ett år sedan rasade taket i deras skola och de har under ett år nu gått på två olika skolor med skolbuss och allt annat som det inneburit. Men nu är skolan deras skola äntligen färdig renoverad och efter
jullovet kan de återvända dit - jag vet inte om jag eller barnen är gladast faktiskt!!!


10 kommentarer:

 1. Köper man gran i samma utsträckning i Italien som i Sverige? Tänker att det inte finns lika mycket gran att få tag på där nere, speciellt inte i de södra delarna.

  SvaraRadera
 2. Jo, julgran har man, men många är importerade har jag sett. Kanske fler har plastgran här (?) för man ser inte så många försäljningsställen som i Sv när jag tänker efter (eller i Dublin för den delen där de sålde granar i vart och vartannat gatörn) Det jobbigaste är att man köper dem på rot och ställer dem i jättekrukan Allan istället för i fot... - det har jag inte riktigt förlikat mig med ännu.

  SvaraRadera
 3. Det var en vackert dekorerad gran- jag saknar mycket mina amerikanska jular med de där täta, vackra granarna och "polkagrisstängerna"....

  SvaraRadera
 4. inte ens tänkt på att dte naturligtvis måste vara svårare med gran i Italien. Kanske en liten julcypress nästa år?;) Själv ska jag klä min ikväll! Hoppas du/ni får en underbart trevlig jul!! Själv hoppar jag julskinkan men äter å andra sidan panetone och panforte.;)

  SvaraRadera
 5. Vacker gran! Vi har samma röda pärlband i vår, istället för glitter. Men gran på rot låter lite udda :)
  Buon Natale!

  SvaraRadera
 6. håller med dottern "som en saga i guld och rött" Hur granen ser ut spelar ingen roll. Ni har ju i alla fall fått grandoften i stugan

  SvaraRadera
 7. Ingrid: En så gran drömmer vi väl alla om :) Årets gran granskas helst väldigt nära - finast så!¨

  Bokomaten: Kul att ni har italienska inslag i jul :)

  Hermia: Tack, på nära håll är den ganska fin för då ser man inte dess tillkortakommanden :) Allt glitter här är så tjockt så pärlbandet har fått bli en kompromiss som jag blir mer och mer förtjust i faktiskt.

  Pappa: Ja, det luktar riktigt gott i stugan nu!

  SvaraRadera
 8. Vilken fin kommentar! Lite guld och rött kan väl sätta julkänsla på det mesta!

  SvaraRadera
 9. när du kommer till Sverige i vår vill jag att du tar med -- och i Wienerwald står träden kvar samt Die Entdeckung der Currywurst. Tycker om titeln på den senare då jag sedan många år vet att Currywurst är den bästa maten jag kan få i Berlin.

  SvaraRadera
 10. Pappa: Currywurstboken kan jag ta med, men den andra är en lånebok till läsplatta så du kanske får försöka på ett bibliotek nära dig istället :)

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)