fredag 30 december 2011

Rum 213

Min 9-åriga dotter har läst ganska raslöst under stora delar av hösten och hoppat från bok till bok och haft svårt att fastna för något. Därför var det väldigt kul att se henne så totalt slukas upp av Ingelin Angerborns bok Rum 213 som hon vägrade släppa ifrån sig under annandagen.

Jag passade på att ställa några frågor föra att fånga hennes intryck av boken.

Vem handlar boken om?
Elvira, Meja och Bea som är rumskompisar på kollo. Meja och Bea känner varandra sedan tidigare, men Elvira har åkt på kollo utan att känna någon.

Vad händer dem?
De bor i rum 213. Bea säger att rummet för otur med sig för det spökar och saker försvinner. Anledningen att det spökar är att Mebel Andersson har dött i det rummet och nu spökar hon.

Vad gör tjejerna när det försvinner saker?
De misstänker olika personer och letar efter ledtrådar. Sen förstår de att det är ett riktigt spöke.


Vad tycker du om slutet på boken?
Den slutar bra och dåligt. Bra för att de får tillbaka sina saker men dåligt för dem för att de blir bästa kompisar och vill inte åka hem från kollot.


Vem passar boken?
Alla! Den är bra för att den är så spännande.


5 kommentarer:

 1. Kul att läsa! Den står högst på 11 åriga dotterns önskelista, så den ligger bra till för hennes 12-års dag i februari.
  Smart form att fånga upp ett barns intryck av en bok!

  SvaraRadera
 2. MÅste faktiskt hålla med dottern.:) Den ÄR spännande.=) Ingerborns spökhistorier är faktiskt inte bara hennes bästa böcker (i mitt tycke) utan några av de bästa mellanåldersböcker jag kan komma på, just nu! Omåttligt poppis dessutom. Sätt böckerna "För alltid" och "Sorgfjäril" i händerna på dottern också!

  SvaraRadera
 3. Jag måste rekommendera dottern För alltid som jag tycker var snäppet bättre än Rum 213, faktiskt. Min elvaåringen gillar också Ingelin Angerborn och har haft turen att träffa henne 2 ggr.

  SvaraRadera
 4. Lotten, Bokomaten och Fru E: Hon verkar poppis och jag är glad att även vi upptäckt henne. Dottern slukade även Sorgfjäril under skidsemestern och nu funderar även jag på att läsa Ingelin Angerborn!

  SvaraRadera
 5. Vi läste Sorgfjäril högt i klassen, en årskurs femma. Alla tyckte jättemycket om den - tjejer som killar och då är de ändå 28 personer i den klassen. Bra betyg om inte annat :)

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)