onsdag 21 december 2011

Hinder i julläsningsplaneringen

Mest hela hösten har jag läst vunna, fådda, och några köpta böcker och inte så mycket på läsplattan. Men nu tyckte jag det var dags igen och har lånat ett gäng e-böcker inför jul- och nyårshelgerna. Jag brukar inte låna med framförhållning, men vi ska åka sidor under nyår så därför har jag samlat på mig några titlar denna gången.


Det var bara det att när jag skulle lägga över dem på läsplattan så kände datorn inte igen läsplattan... Paniken stegrades när allt allt jag provade visade sig resultatlöst. Tillslut visade det sig vara en glapkontakt - plattan går att ladda via usb-porten, men fästet inuti plattan är löst och att ladda ner böcker fungerar bara när man håller kontakten i ett visst läge. Så nu ligger äntligen böckerna på plattan, men när de är utlästa och julhelgen är förbi lämnar jag den på reparation till en elingenjör nära mig - och hoppas få tillbaka en fungerande läsplatta ;)


I julhelgerna läser jag således:


 • Elisabeth Åsbrink - Och i Wienerwald står träden kvar
 • Kerstin Ekman - Grand Final i skojarbranchen
 • Tomas Bannerhed - Korparna
 • Karin Wahlberg - Glasklart

Utöver läsplattan tar jag med en bok på tyska till de tysktalande delen av Italien där vi ska åka skidor, nämligen Die Entdeckung der Currywurst av Uwe Timm. Att inleda 2012 med en tysk bok skulle kännas som en bra start faktiskt!


Vad planerar du att läsa under helgerna? Kom ihåg att för varje inlägg som får 10 kommentarer eller fler under veckan fram till jul så skänker jag en matkasse i Svenska kyrkans julkampanj!

10 kommentarer:

 1. maken läser mer på läsplattan (iPad), han kom på också att när man tryckte på främmande ord, kunde man få förklaring direkt :)

  SvaraRadera
 2. Jag har inte planerat min julläsning ännu faktiskt, helt galet, jag vet! Men tror du har en fin lista själv där själv. Kan dock inte komma över att jag tycker att titeln på Kerstin Ekmans bok låter helt farsartad!

  Fint initiativ där med matkassen förresten, hoppas du får många kommentarer :)

  SvaraRadera
 3. Jag har precis avslutat första delen av Mahfouz Kairo-trilogi (mycket, mycket bra) och då måste jag så klart fortsätta med del två! Hoppas hinna med lite annat också men vet ännu inte vad det kan bli....

  SvaraRadera
 4. Fint val till läsplattan! Du kommer att ha en fröjdefull jul!

  SvaraRadera
 5. Faster Gerd
  Ni har Julhelgen räddad med allt
  läsande Kul

  SvaraRadera
 6. Hoppas du får fina lässtunder, ska själv försöka hitta lite lästid i julhelgen.

  SvaraRadera
 7. En currywurst i Kreutsberg,Berlin, skulle vara något att starta nya året med. Guten apetit!

  SvaraRadera
 8. Hoppas att ni får en trevlig jul.
  Tack för julkortet

  SvaraRadera
 9. Tack alla för julhälsningarna och det var skönt att höra att julkorten nådde fram innan helgen!

  SvaraRadera
 10. God Jul till er i Italien

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)