tisdag 20 december 2011

Elly Griffiths - ny favorit!

Ständigt på jakt efter den nya ultimata engelska deckarförfattaren hittade jag genom bokomatens blogg till Elly Griffiths som skriver om arkeologen Ruth Galloway, specialist på skelett och ben. Till vardags undervisar hon på universitetet, men så kommer hon i kontakt med kriminalkommisarie Nelson som behöver hennes hjälp med ett fynd. Nu har jag läst två böcker och Ruths liv har tagit en helt annan inriktning både privat och professionellt sedan hon första gången träffade Nelson. Böckerna bjuder inte på några dimmiga Londongator eftersom de utspelar sig vid kusten, men väl på ruggigt landsortsväder med allt vad det innebär av regn och storm. Precis som det skall vara i en engelsk deckare!

Den första boken, The crossing Places (Flickan under jorden på svenska)läste jag på engelska. Bok två, Janusstenen fick jag gratis tillsammans med en tidning och läste därför på svenska. Jag föredrar nog ändå engelska och kommer gå tillbaka till det när jag efter jul beställer del tre, The House at Sea's End (Huset vid havets slut), den ligger redan i önskelistan på Amazon. Till våren kommer bok fyra, Känslan av död ut på svenska strax efter den ges ut på engelska.

Ojoj - vad många böcker jag har att se fram emot nu :)

Kom ihåg att för varje inlägg som får 10 kommentarer eller fler under veckan fram till jul så skänker jag en matkasse. Den första är beställd - tack ni som kommenterat redan! I kampanjen på Svenska kyrkans hemsida så kan ej beloppet ändras, utan man beställer en matkasse åt gången - så allt eftersom kommentarerna på veckans blogginlägg droppar in så skänker jag en kasse. (Jag har försökt ta en skärmdump, men lyckas inte få in den som bild i bloggposten - sorry, så oteknisk är jag...)


12 kommentarer:

 1. Åh, vad glad jag är över att Griffiths-evangeliet sprider sig! Jag har redan beställt bok 4 som kommer ut i januari! Tror att de med fördel läses på engelska faktiskt. Den svenska översättningen har varit lite knagglig ibland!

  SvaraRadera
 2. Det är så sällan jag läser deckare, tror jag överkonsumerade dem för några år sedan (innan bloggtid).

  Fint med dessa matkassar, jag ger bort en egen också.

  SvaraRadera
 3. Vilket fint initiativ! Hoppas du får många kommentarer!
  En riktigt God Jul med goda böcker önskar jag dig o din familj!

  SvaraRadera
 4. Deckare är ju inte min grej men jag vet ju vad min kommentar betyder nu innan jul.

  SvaraRadera
 5. Jag gillar också Elly Griffiths- den tredje boken väntar på biblioteket juat nu faktiskt, hoppas jag kan hämta den imorgon!

  SvaraRadera
 6. Har inte läst, men det känns ändå bekant på något vis:-)

  SvaraRadera
 7. Jag är inte intresserad av deckare så jag är inte rätt person att hjälpa dig att hitta men kan ändå tipsa om en bok som jag ska ge svärmor eftersom den utspelar sig i Southend som hon kommer ifrån: The Family av Martina Cole.

  SvaraRadera
 8. Bokomaten: Jag är så glad att du tipsat om henne, för jag tycker jag numera oftare blir besviken än gillar de nya deckare jag läser!

  Hermia: Kul att vi blir fler som ger!

  EvaB: Tack! God Jul även till dig :)

  Mimmimarie: Precis så fortsätt kommentera ;)

  Pepparkaksbokhyllan: Perfekt julläsning som väntar alltså! Jag kommer beställa den efter helgerna.

  Klok som en bok: Hoppas även du gillar om du läser :)

  Ylva: Tack för tipset!
  I takt med att deckarhysterin fortsätter växa så har jag upptäckt att det blir allt svårare att hitta guldkornen och därför tröttnat lite på genren själv.

  SvaraRadera
 9. Deckare är nog inte min favoritläsning men om jag nu ska läsa genren håller jag mig helst till den engelska varianten :-)

  SvaraRadera
 10. Vet du, jag känner faktiskt ganska det samma vad gäller deckare. Börjat tröttna lite på sistone. Jag räknar alltid ut vem mördaren är och sedan känns inte karaktärerna alltid som några jag bryr mig om. Men Griffiths deckare är precis vad jag gillar.:)

  SvaraRadera
 11. Hon är en av mina absoluta favoriter. Jag hoppas att hon snart kommer ut med nån ny bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner mig lycklig som fortfarande har två redan utkomna kvar att läsa på engelska!

   Radera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)