lördag 17 september 2011

Vilken bokhöst 1

Vilken bokhöst det artar sig till!

I början av sommaren var jag lite desperat efter nyutgivna böcker men hittade verkligen ingenting som jag kände någon riktig lust att läsa. Nu står plötsligt en massa gamla favoriter på rad med nyutgivna böcker som alla skriker i kör Läs mig - nej mig, välj mig först!


Chistine Falkenland - Sfinx : Har jag redan hunnit läsa och älskade som vanligt språket, men har svårt att bestämma mig för vad jag ska tycka om handlingen.
Marie Hermanson - Himmelsdalen : Detta är den bok jag mest längtat efter! Hermanson har låtit vänta på sig och jag har abstinens efter att läsa henne igen, där brukar man inte bli besviken och recensionerna har varit mycket lovande. Dessvärre ser det ut som jag får vänta på att få den transporterad i november då den inte finns som e-bok. Desto roligare att jag vunnit ett presentkort på adlibris på Fru E's blogg som kommer bidraga till detta bokinköp :)
Linda Olsson - Det goda inom dig : Ligger just påbörjad på min läsplatta. Har stora förhoppningar efter hennes två tidigare.
Anna-Karin Palm - Snöängel : Ytterligare en en svensk kvinna som producerat flera fantastiska historier och vars nya lovar mycket. Ligger snart och väntar att bli läst på min läsplatta!
Helena von Zweigbergk - Anna och Mats bor inte här längre : Ur vulkanens mun kröp fick verkligen obehaget att krypa under skinnet och det ska bli väldigt intressant att följa den familjen och se vad som hänt. Det är svårt att föreställa sig att deras situation skulle ha förvärrats efter vad de gick igenom på den där semesterresan till Sicilien för några år sedan.

Jag säger bara svenska kvinnliga författare - om jag för resten av mitt liv bara skulle få läsa böcker från en typ av författare så blir det utan tvekan svenska kvinnliga författare!


6 kommentarer:

 1. Vicky, jag lyssnar på Himmelsdalen just nu och den är så sjukt spännande att jag aldrig vill komma fram till jobbet. ;) Du har något att se fram emot, med andra ord.

  SvaraRadera
 2. Håller med! Svenska kvinnor är de bästa!

  SvaraRadera
 3. Fru E: Åh, jag kan knappt vänta!!

  SvaraRadera
 4. "Snöängel" är jag nyfiken på- jag tänker nog beställa den på biblioteket. "Sfinx" känns också som ett "läsmåste" och den lär det väl vara sjumilakö på....!

  SvaraRadera
 5. Har läst de flesta av Hermanssons böcker och jag längtar också efter denna. Kanske slår till på bokmässan, men jag tänker på vad Ylva berättade om hur sur hon var vid den där signeringen. Hoppas hon är på bättre humör nu då...

  SvaraRadera
 6. a-lo: Förhoppningsvis är hon lite gladare denna gången! Risken är ju annars att det kan förstöra läsupplevelsen av själva boken. Å det vill man ju inte :)

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)