lördag 12 mars 2011

Bortglömda favoriter

Jag tittade genom titlarna i bokhyllan och blev påmind om några gamla favoritförfattare som sedan glömts bort och vars utgivning jag inte följt på senare år.
 • Jag har läst allt av John Irving fram till The Fourth Hand 2001. Därefter har han gett ut två böcker till som jag inte minns jag har hört talas om ens.
 • En annan jag slutade läsa i samma veva var Isabel Allende, vars Odjurets stad från 2002 är den sista jag läst. Där finns en hel del nytt att hämta från senaste årens utgivning. 
 • Slavenka Drakulić är en annan författare jag tyckte mycket om och läste på 90-talet men som jag inte läst något av på 2000talet. 

Kanske glömde jag dem i samband med att jag fick mitt första barn 2002 och under några år därefter inte läste så mycket? Dessutom hade jag nyligen gått från att jobba på folkbibliotek, där man dagligen omges av böcker och inte kan undgå vad som kommer ut, till forskningsbibliotek - kanske ytterligare en faktor.

Det borde hur som helst finnas en hel del pärlor bland dessa författares senaste 10 års utgivning. Just nu har jag så mycket på min läslista, men det skulle kunna bli ett sommarprojekt att läsa en titel av vardera författare. Det gäller att planera i tid :) 


  2 kommentarer:

  1. Du kanske vill vara med i min Nostalgi-utmaning där vi läser böcker som vi en gång i tiden tyckt mycket om. :-)
   http://ciccisbokblogg.blogspot.com/2011/02/deltagare-i-nostalgi-utmaningen.html

   SvaraRadera
  2. man får läsa dem när man har tid :)

   SvaraRadera

  Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)