lördag 26 mars 2011

Italienskt på svenska

Efter en lång dag i trädgården så satte jag mig med en kopp kaffe det alldeles färska numret av Vi Läser som damp ner i brevlådan i fredags. Roligt att se att den första första boken som tas upp är av en italiensk författare, Valeria Parrella vars bok Väntrum (Lo spazio bianco på italienska) nyligen kommit ut i Sverige.

Efter lite googlande hittar jag även till det nystartade förlaget Astor som gett ut boken och som specialiserar sig på spansk och italiensk litteratur. Det ska bli intressant att följa deras utgivning!

Boken har fått en fin recension i Svd. I Italien har hon gett ut flera kortromaner som jag definitivt skall spana in vid nästa bokhandelsbesök!

5 kommentarer:

 1. Tack för tipset. Jag ska genast kika lite närmare. Jag ser verkligen fram emot förlaget Astors utgivningar! Så oerhört glädjande med dessa satsningar på italienskt och spanskt!

  SvaraRadera
 2. Har också sett denna, låter mycket intressant. Och härligt med ett nytt förlag som lyfter fram böcker från lite "bortglömda" språkområden!

  SvaraRadera
 3. Ingrid och Fru E: Ja, jätteskoj, hoppas det kommer gå bra för dem!

  SvaraRadera
 4. Vad roligt, den här missade jag ändå trots att jag också satt med ViLäser förra veckan. hann inte mer än skumläsa iofs, men får ta mig en närmare titt nu.

  SvaraRadera
 5. vad kul! den ska jag ta och kolla in. Trevligt att pröva läsa något italienskt!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)