onsdag 9 mars 2011

London Revisited Day One

Lördag i London

Shopping

Marknadsbesök är obligatoriskt när jag är i London. Denna gången blev det på Portobello Road. I Notting Hill finns dessutom en massa fina bokhandlar, t ex Books for Cooks och The Travel Bookshop. Vi gick förbi de flesta men vi stannade på Lutyens & Rubinstein där barnen fick välja varsin bok i present av sin faster. Det blev "Build your own Paper Air Force" (pappersflygplan) och "Candyfloss" av Jacquelin Wilson - en favoritförfattare. I taket inne i bokhandeln hänger fantastiska bokmobiler.
Mat

Kalla och hungriga var barnen beredda på att äta det mesta, men när 6-åringen fick syn på ett Sushi ställe så gav han sig inte förrän vi gick in där. Efter värmande Miso soppa och sedan Sushi var han på bättre humör igen.
Dottern gav inte upp förrän hennes tallrik med Chicken Katsu var helt renskrapad. Mmm

Både ankomstkvällen och denna kväll var det dock engelskt på menyn. Först traditionell Fish and Chips med mashed peas. Ett måste vid varje London besök. Sedan Toad in the hole - vilket innebär Yorkshire pudding med korv i. Yummie yum. Att min svägerska serverade Moët till gjorde det inte sämre såklart ;)

Kultur

Vi skulle även hinna med lite kultur denna första dag i London. Det blev Science Museum vars utställning Who am I? som handlade om kroppen och våra sinnen, mest fascinerade barnen. Själv såg jag med uppskattning en utställning om ekologiska textilier.

Platsbrist? :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)