onsdag 30 mars 2011

Italienarna och deras strejker

När man reser inom Italien kan det vara bra att kolla upp om det är någon strejk på gång. Just inom transportsektorn är strejker vanligt förekommande (jo, även i andra sektorer, men just de i transportsektorn drabbar ju tredje man ganska hårt) . Det gjorde inte jag, utan har just spenderat drygt en timma på att kolla upp allt om hur vi ska oss in till Venedig så smidigt som möjligt på fredag kväll. Precis när jag trodde jag hade all info om priser, tider, parkering så upptäcker jag att lokaltrafiken ska strejka hela fredagen ... GRRR.

Nu har jag iaf mailat hotellet och frågat hur vi ska ta oss dit.

4 kommentarer:

 1. Man kan ju förstå att Trenitalia enligt italiensk lag är skyldiga att upprätthålla en minimumnivå av tågtrafik även om landet är drabbat av strejker...

  Men Venedig är ju inte större än att man kan gå överallt, fast det är klart, med barn och en massa packning kanske det inte är så lätt. Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Mimmi: Jag fick just svar från hotellet som rådde oss att parkera (till överpris) på ön och att sen promenera ("il taxi te lo sconsiglio vivamente,costa un patrimonio") - så så får det nog bli...
  Dock kommer klockan vara mellan 9 o 10 på kvällen så vi får väl se hur barnen klarar det.
  Det har iaf utlovats drygt 20 grader hela helgen - så vi reser med lätt packning :)

  SvaraRadera
 3. Det är ju snällt av dem att annonsera sina strejker i förväg i alla fall:-)

  SvaraRadera
 4. Förhoppningsvis kommer de tycka det är så spännande med en stad på vatten att de håller sig klarvakna! Sen får ni försöka att inte gå fel alltför många på väg till hotellet. Sån't kan göra att humöret sjunker en del ;-)

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)