lördag 26 mars 2011

Multitasking

Förra veckan hoppade jag ju på Annikas bokbloggsjerka och jag fortsätter på den inslagna vägen även denna vecka.

Läser du bara en bok i taget eller har du flera på gång samtidigt? Vilka böcker läser du just nu?

Jag har oftast flera böcker på gång samtidigt och har nog alltid haft det. Det ligger 2 böcker på nattygsbordet och de brukar vara på olika språk eller i olika genrer för att jag inte ska blanda ihop dem. Just är det t o m tre stycken.

 • Edith Wharton - The Age of Innocence som jag började läsa pga av dess anknytning till min uppväxtort i Småland. En fantastisk upptäkt, men läsningen går trögt - så mycket namn och relationer att hålla isär..
 • Gianrico Carofiglio - Le perfezioni provvisorie. Underbar deckarserie som utspelar sig i Bari i södra Italien. Detta är den bok jag fn läser mest regelbundet (= ca 10 sidor innan ögonen faller ihop varje kväll...).
 • Charlos Ruiz Zafon - Ängelns lek ingår i min egna utmaning att läsa ett gäng hyllvärmare innan påsk. Jag behövde något lättläst att ta med att läsa när barnen går på simning och lotten föll på denna som så här långt uppfyller förväntningarna (på att vara lättläst - några andra förväntningar hade jag inte :)

Därutöver läser jag:
Lene Kaaberbøls Skämmartecknet högt för dottern samt De fattiga i Lodz av Steve Sem-Sandberg som ljudbok i bilen.

Hrm - när jag läser den ganska omfattande listan inser jag att det kanske inte är så konstigt att jag tycker läsningen går trögt nu för tiden...  

Denna vecka bjuder jag även på en bonusfråga: Hur kom du på ditt bloggnamn?

Mitt bloggnamn Böcker etc är en översättning av namnet på en f d engelska bokhandelskedjan Books etc där min svägerska var filialchef tidigare. Det fanns ett tag en Books etc i mer eller mindre varje kvarter i London. Sedan köptes de upp av den amerikanska jätten Boarders och affärerna bytte först namn för att sedan försvinna i en allt snabbare takt. Häromveckan när jag var i London såg jag inte ens någon Boarders - men då var vi inte på Charing Cross Road där alla jättar ligger. 

4 kommentarer:

 1. Jag hade också tänkt läsa Carofiglios böcker på italienska men då utländska böcker är så fasansfullt dyra fick det bli en på svenska i stället.

  SvaraRadera
 2. Annika: Ja förstår att det blir dyrt att köpa italienskt från Sverige eftersom det är dyrt redan på plats här. Men ofta kan man hitta erbjudanden till 15-30% rabatt i affärerna här och då blir det lite bättre priser iaf.

  SvaraRadera
 3. Ann-Sofie (OOOF bok)28 mars 2011 kl. 20:31

  Åh jag älskade Books etc! När jag vi i London för första gången för kanske 15 år sedan bodde vi (förstås) i Bayswater, i Whiteleys galleria låg ett Books etc som blev mitt föredöme för goda boklådor: "personalen rekommenderar"-lappar på böckerna, tidskrifter och café. Bra val på bloggnamn, alltså!

  SvaraRadera
 4. Det var nog ca 15 år sedan min svägerska arbetade på Books etc i Whiteleys. Så där har jag också varit och gillat mycket!! Otroligt :) Sen blev hon erbjuden att ta över en egen filial och flyttade till London Bridge. Vilket roligt sammanträffande!!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)