onsdag 4 januari 2012

2011 års läsning i korthet


Det blev totalt 102 böcker lästa 2011, vilket är väl över genomsnittet för mig. Det beror på olika saker. Dels lyssnar jag på fler böcker än någonsin då jag för ett år sedan bytte bil och kan lyssna från USB-minnet och inte behöver köpa otympliga cd-böcker, dels har mina barn nu blivit så stora att jag läser "riktiga" böcker för dem vilket tillsammans med andra faktorer bidragit till fler lästa böcker mig. 

2011 läste jag:

17 böcker på engelska. Den bästa var nog My Sister my Love av Joyce Carol Oates och roligaste upptäckten var Elly Griffiths deckarserie som lockar till merläsning!

7 böcker på italienska. Här var min målsättning att läsa 10 böcker, men det gick väl inte så bra... Vilka 7 böcker jag tillslut ändå läste finns i detta inlägget. Skärpning inför 2012. 

19 böcker på läsplatta. Denna siffran var överraskande låg med tanke på hur många böcker jag läst totalt. Men vid närmare eftertanke stämmer det nog. 24 av de romaner jag läst på svenska är översatta och de finns sällan tillgängliga via e-lib varifrån den största andelen av mina e-böcker kommer. Dessutom har jag lyssnat på så många som...

26 ljudböcker. En av favoriterna här var Boken om Blanche och Marie av P. O. Enquist, men också hela Stefan Tegenfalks trilogi (Vredens tidNirvanaprojektet, Den felande länken) inläst av Reine Brynolfsson. 

16 barn och ungdomsböcker har jag läst, varav 9 högläsningsböcker. Jag har svårt att nämna en favorit för att de har alla varit riktigt bra faktiskt. 

3 faktaböcker, varav 2 koböcker (med läsavsnitt mellan recepten) är ett få, men jag brukar nog inte komma upp i många fler än så...

1 biografi är nog ett ovanligt lågt antal. Dessutom gillade jag inte Barfota änglar något vidare heller...

10 klassiker. Mängden klassiker beror till stora delar på min egen utmaning att läsa klassiska deckare som jag verkligen gillat och säkert kommer fortsätta med. Därutöver har jag läst och gillat The Age of Innocence av Edith Wharton och The Bell Jar av Sylvia Plath. 

4 seriealbum. Absoluta favoriten var JA till Liv av Liv Strömquist, med Family Living - den ostädade sanningen av Lotta Sjöberg som en god tvåa.

2 kommentarer:

  1. Fast det är ju inte koböcker du läst! Kan rekommendera fina
    http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9185957135
    om du vill läsa om kor. :-)

    SvaraRadera
  2. Ylva: Hehe, ibland går det fort när man skriver - men kanske kan det bli en riktig kobok i år istället ;)

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)