tisdag 10 januari 2012

Läsutmaningar 2012?

Jag sitter och funderar över om jag ska ge mig själv några läsutmaningar under 2012.

2011 började jag med att läsa hyllvärmare. Det känns väl iofs fortfarande som en angelägen utmaning. Jag får inventera hyllorna framöver och kanske även ta en titt på vad sambon läst senaste året och se om det finns några guldkorn att hämta.

Mitt mål förra året var att läsa 10 böcker på italienska och det gick väl inte så bra eftersom jag bara kom upp i 7. Men min italienska lärare sa i höstas att läsa mycket skulle hjälpa mig att få ännu mer flyt i språket och banne mig om jag inte skulle klara av en italiensk bok i månaden under 2012!?

Just nu håller jag på att läsa den första boken på tyska på många år och det ger mersmak. Kanske ytterligare en eller två tyska böcker iår. Det vore kul att läsa om en gammal favorit och kanske ytterligare något nytt.

2011 läste jag även klassiska deckare utan att ha något speciellt mål, det var ren lustläsning. Jag borde uppdatera vad jag skrivit tidigare och skriva ett sammanfattande inlägg om det på bloggen. Riktigt roligt projekt som kanske fortsätter även iår, men helt utan ambitioner.

Dessutom florerar det ju mängder av läsutmaningar ute i bland bokbloggarna, men jag har inte hittat någon som jag riktigt känner mig manad att delta i ännu:

Ord och inga visor kör en Strindbergsutmaning under Strindbergsåret 2012
Enligt O kör en Boktolva som går ut på att man läser 12 nya författare under 2012
Inför årets bokmässa med nordiskt tema lockar bloggen Dantes bibliotek med en utmaning om att läsa en nordisk bok i månaden under året.


4 kommentarer:

 1. Lycka till med dina läsutmaningar! För mig blir det inga utmaningar, jag började ju förra året med att bestämma att jag skulle läsa alla ettor på pockettoppen men insåg snabbt att det inte var min grej för jag kände mig tvingad att läsa saker jag inte ville.

  SvaraRadera
 2. Jag ser fram emot din italienska utmaning! Jag är så nyfiken på vad som ges ut och vad som läses i ditt nya hemland! (Klassiska deckare tycker jag låter roligt också!)

  SvaraRadera
 3. Spännande med böcker på italienska och tyska! Italien är en ganska suddig fläck på min läskarta. Ser fram emot att få många tips.

  SvaraRadera
 4. klok som en bok: Det får inte vara utmaningar med allt för strama tyglar för att det ska passa mig. Måste vara lustfyllt!

  Ingrid: Jag ska gå igenom och göra en lista på vad jag har på italienska inom kort. Kommer på bloggen inom kort :)

  Anna: Hoppas kunna bjuda på några tips, tyvärr översätts ju inte så jättestora mängder till svenska!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)