onsdag 27 april 2011

Nyförvärven

Nuförtiden brukar jag inte köpa så många böcker på våra resor, det har blivit alldeles för enkelt och billigt att beställa dem på nätet för att det ska kännas lönt att tynga packningen med dem. Samtidigt är det svårt att stå emot frestelsen helt och hållet, så några böcker fick ändå följa med hem från Dublin.

 1. Jag är tyvärr ingen stor poesiläsare, men jag tyckte mycket om The Bell Jar som jag läste nyligen och vill gärna läsa mer både om och av Sylvia Plath. Hennes postumt utgivna diktsamling Ariel hamnade i inköpskorgen.
 2. En prisad (bl a Booker priset 2005) irländsk författare som jag inte har läst är John Banville. Under pseudonymen Benjamin Black skriver han deckare som utspelar sig i 50-talets Dublin. Det låter så charmigt att jag inte kunde lämna landet utan en av de böckerna! Elegy for April är hans senaste.
 3. Enid Blyton har haft ett uppsving och många av hennes böcker kommer i nytryck. Dottern som inte har läst något tidigare tyckte det var dags att ändra på det och jag har en känsla av att The Mystery of the Secret Room inte är den sista vi ser här i huset!

3 kommentarer:

 1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 2. Jag döör, vilken fin shopping. Plath läste jag mycket som tonåring.=) Älskade både Bell jar och Ariel, hela samlingen. Blyton måste ju alla barn få sig till livs. Man kanske skulle börja samla för framtida generationers förmån?:)

  Råkade posta från mitt mailkonto innan.. sorry.. ja, var en blogg det aldrig bev något med det där

  SvaraRadera
 3. Victoria: Jag missade Plath som tonåring, men gör mitt bästa för att ta igen det nu!!! Får se till att ge dem vidare till min dotter om några år, så att inte hon begår samma misstag :)

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)