torsdag 12 januari 2012

Pockettoppen 2011

Jag har roat mig med att titta igenom adlibris pockettopp för 2011 och kollat vilka böcker jag läst. Gillar man inte deckare så har man nog inte läst så mycket eftersom den verkligen domineras av den genren. Jag älskar däremot deckare och har läst många av listans böcker :)

Däremot är det få av mina favoritböcker från i fjol som finns med på listan. Några favoriter finns istället i denna listan.

1. Den farliga leken av Jungstedt, Mari
Den farliga leken läste jag sommaren 2010 innan den kom ut i pocket och jag var allt annat än imponerad. Till och med var det så att denna boken faktiskt fick mig att bestämma för att inte längre slentrianmässigt läsa varenda deckarförfattare som kommer ut med en ny bok.

2. Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann av Jonasson, Jonas
Även Hundraåringen läste jag 2010. Nej jag lyssnade på den och jag tror det var ett bra forum Otroligt rolig bok om man hänger med i alla svängar.

3. En dag av Nicholls, David
One Day läste jag på engelska i början av 2011 och den levde inte alls upp till mina förväntningar.

4. Vårlik av Kallentoft, Mons
Vårlik har jag läst av ren slentrian. Jag har inte gillat någon av Kallentofts böcker och Vårlik brydde jag mig inte om att blogga om och eftersom jag inte kommer ihåg den så antar jag att den inte gjorde något större intryck i läsande stund heller.

5. Sarahs nyckel av Rosnay, Tatiana de
Sarahs nyckel står oläst i bokhyllan sedan i november. Ska snart läsa (hoppas jag!)

6. I grunden utan skuld av Sten, Viveca
Även om min recension av I grunden utan skuld från försommaren 2010 är ganska lam så har jag inte hunnit tröttna på Sten ännu utan kommer säkert att ge henne en chans till till tillfälle ges.

7. Niceville av Stockett, Kathryn
The Help som jag läste på engelska var en höjdpunkt under 2011. Sydstatsdialekten är bara för underbar. Nu längtar jag efter att se filmen som inte haft premiär i Italien ännu. Såklart vill jag inte se den dubbad ändå utan hoppas sambom snart reser till USA - sist han var där reste han nämligne hem samma dag den släpptes på Dvd och trots förfrågning på flygplatesn så fick han inte tag i den.

8. Flickan med snö i håret av Schulman, Ninni
Flickan med snö i håret har jag läst men inte bloggat om. Tyckte det var en bra debut som överskred mina förväntningar och jag kommer troligen att läsa uppföljaren Pojken som slutade gråta när tillfälle ges.

9. Pansarhjärta av Nesbø, Jo
Jag håller på att lyssna på Pansarhärta i bilen just nu faktiskt. Jag har sedan sensommaren lyssnat på Harry Hole serien i turordning (har bara missat Frälsaren) och är alltså framme på den senast översatta boken i serien. Att jag fastnat för Hole vore att ta i - jag tycker varje bok följer samma mönster och det blir lite tjatigt att samma saker upprepar sig i varje bok.


10. Tusenskönor av Ohlsson, Kristina
Tusenskönor läste jag under jullovet för ett år sedan och gav den ett ganska svalt omdöme. Trots det läste jag sedan även Änglavakter under påsken och den gillade jag betydligt mer.

11. Drömmen förde dej vilse av Jansson, Anna
Även Drömmen förde dig vilse läste jag under förra jullovet och den retade mig mest även om den tog sig på slutet. Anna Jansson tillhör även hon en av de deckarförfattare som jag läst slentrianmässigt och inte bry mig om att fortsätta följa.


12. Paganinikontraktet av Kepler, Lars
Trots att jag inte var så jätteförtjust i Hypnotisören så tog jag med Paganinikontraktet till stranden i somras och gillade den betydligt bättre. Perfekt läsning på stranden, läsning som tål att avbrytas av lekande barn och envisa försäljare stup i kvarten. Däremot bloggade jag aldrig om den.

13. Blodläge av Theorin, Johan
Att läsa Johan Theorin var ett av mina sommarprojekt förra året men eftersom jag varken fastnade för Skummtimman eller Nattfåk så brydde jag mig aldrig om att fortsätta med Blodläge.


14. Vyssan lull av Gerhardsen, Carin
Vyssan lull är en fruktansvärt mörk historia som jag tyckte var ganska jobbig att läsa.

15. Den glömda trädgården av Morton, Kate
Har jag inte läst.


16. En sannolik historia av Alvtegen, Karin
Har jag inte läst.

17. Dyngkåt och hur helig som helst av Skäringer, Mia
Har jag inte läst. Men jag har nog läst samtliga krönikor i mama samt de bloggar hon haft och varifrån texterna är hämtade.


18. Mamma, pappa, barn av Gerhardsen, Carin
Ibland är streckläsningsböcker bra bara just däför att man längtar efter att sräckläsa något och det är inte alla böcker som det fungerar med. Det gjorde Mamma, pappa, barn som jag läste i pocket redan i maj 2010.

19. Igelkottens elegans av Barbery, Muriel
Har jag inte läst.


20. Samlade dikter 1954-1996 av Tranströmer, Tomas
Har jag inte läst då jag läser så väldigt lite poesi.

Resultat:
13 lästa böcker
2 böcker som jag håller på med/ska läsa inom kort
5 som jag inte har läst

3 kommentarer:

  1. Jag har faktiskt bara läst 6 stycken ( + har några till i hyllan.), men brukar sällan vara så snabb med det senaste så är inte förvånad. Är inte heller jätteimponerad av Viveca Sten, men kan märkligt nog ändå inte sluta läsa henne... Både Niceville och Den glömda trädgården tyckte jag om.

    SvaraRadera
  2. a-lo: Den glömda trädgården kan jag tänka mig att läsa, men som vanligt är läshögen ganska stor... Jag läser mer nyutkommet sedan jag skaffade läsplatta.

    SvaraRadera
  3. WOW! Bra jobbat får man säga, själv hade jag bara läst 3 av dem och då vet jag inte om man kan räkna Tranströmer som jag läst ganska spritt över tid..

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)