onsdag 19 december 2012

En riktigt god läsjul!


Även om jag inte är det minsta stressad över julförberedelserna eller tror jag kommer vara så fruktansvärt upptagen under jullovet så hinner jag inte riktigt med att blogga just nu. Därför passar det mig att ta en paus över helgerna och återkomma in på det nya året med nya tag.

Jag brukar inte direkt leta julstämning i böckernas värld, men i år tänkte jag läsa två julnoveller. Det var Bokomaten som tipsade i sin blogg att förträffliga Elly Griffith har skrivit julnovellen Ruth's first Christmas Tree som finns att hämta hem gratis på amazon. Eftersom jag inte kan läsa Kindle-format letade jag lite och hittade den ganska snart även i epub (lika gratis) på ebooks.com som jag brukar använda för köp av engelskspråkig litteratur.

Agata Christies Poirot mysterium The Adventure of the Christmas Pudding som jag inhandlat under året (tänk att efter att ha letat efter den i Dublin så hittade jag den tillslut här i Pavia!) får bli min andra julnovell under kommande helg och jag hoppas på ett gemytligt julmysterium i sann Christie-anda.

En tredje novell som jag tänkte vi skulle ha som högläsning i juldagarna hela familjen är The Canterville Ghost av Oscar Wilde. Även om jag glömt en del så sitter minnet i av att jag älskade och rös av den när jag var i barnens ålder och ser mycket fram emot att återuppleva den!

Säkert hinner jag läsa en hel del annat, men vad det blir vet jag lite som jag vet vad klapparna under granen innehåller ;)

Så till er alla som tittar förbi här kring jul passar jag på att önska

en riktigt god läsjul och ett gott nytt år

5 kommentarer:

 1. Önskar dig en härlig helg:-)

  SvaraRadera
 2. Ja - GOD JUL!! Ser fram emot kommande års läsuppdateringar och italienska lockelser! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska göra mitt bästa för att uppfylla det ;)

   Radera
 3. Jag önskar god läsjul tillbaka:-)

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)