Ämnesord
afrikansk litteratur
arbetarlitteratur
arkitektur
att blogga
barnböcker
bibliotek
bilderböcker
biografier
boken i framtiden
bokhandel
dansk litteratur
deckare
e-böcker
engelskspråkig litteratur
facklitteratur
familjefrågor
fantasy
film
filmatiseringar
finsk litteratur
fransk litteratur
grafiska romaner
guideböcker
handböcker
helgdagar
historia
historiska romaner
hobby
högläsning
invandrarlitteratur
irländsk litteratur
italiensk litteratur
italienska utflykter
japansk litteratur
kapitelböcker
klassiker
kokböcker
konst
kulturhistoria
litteraturpriser
livet i Italien
ljudböcker
läsning
läsplatta
läsutmaningar
moderna klassiker
norsk litteratur
noveller
om översättningar
poesi
politik
post-kolonialism
postmodernism
samhälle och ekonomi
samhällsskildring
semester
spansk litteratur
språk
svensk litteratur
tecknade serier
thriller
tidskrifter
traditioner
true crime
tv-serier
tysk litteratur
ungdomsböcker
uppväxtskildringar
utmaningar
lördag 14 januari 2012
Årets premiär
Förr, när jag bloggade som utlandsmamman så var det varje år obligatoriskt att dokumentera semlepremiären. Väldigt viktig händelse som utlandsboende! Härmed är 2012 års premiär begången och första semlan är intagen. Mmm.
Etiketter:
livet i Italien
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Åhh vad goda de ser ut. Jag blir riktigt sugen. Jag som älskar semlor. Jag brukar göra minisemlor då känns det som man kan äta många fler:)
SvaraRaderaJa, men självklart! Nu kommer det riktigt intressanta! :-D Lovar att snart aterkomma med eget bildbevis. ;-)
SvaraRaderaNattens bibliotek: Det är smart, och så gör jag med. Av ett recept på 12-15 semlor blev det 20 :)
SvaraRaderaCamilla: Ser fram emot bildbevis ;)
Så goda de ser ut! Har själv premiär imorgon. Mums!
SvaraRaderaMycket viktig och god händelse:-)!
SvaraRaderaMums, mums :o) Själv har jag inte ätit en enda semla sen jag flyttade.. Fast jag funderar på hur det skulle bli om man fuskar lite och köper såna där bullar som man får till granitan, dom är ju ganska lika i smaken...
SvaraRaderaHelena: Klart det är värt ett försök! Mandelmassa får jag göra själv men det är urenkelt eftersom man kan köpa mald mandel (iaf uppe hos oss) som man blandar med socker och några droppar vatten.
SvaraRaderaJag tycker inte ens om semlor, men vet att man inte ska äta dem före fettisdagen. Fusk! (Fast hade det handlat om våffeldagen så hade jag sagt att man får äta våfflor när som helst. Och att det kan vara middag.)
SvaraRaderaYlva: Man får äta fram till fettisdagen -sen brukar iaf jag tröttna... :) Våfflor är också smaskens!
SvaraRaderaHar inte haft en tanke på semlor... men nu fick jag och känner jag mig rätt sitter den tanken i tills nyhetens behag stillats.
SvaraRadera