onsdag 18 januari 2012

Grand final

Om Grand final i skojarbranschen av Kerstin Ekman blir den sista boken som jag läste på min läsplatta eller inte, det vet jag inte än, men jag hoppas innerligt att den har ett fortsatt liv även efter denna bok!

Oavsett vilket så är det en väldigt underhållande bok. Det är en bok som lämnar mycket att analyser och tolka. Om man vill. Om man inte vill det så är det underhållande i all fall. För bokälskaren är det dessutom extra intressant att den utspelar sig bland författare och bokförlag.

Det roar mig att fundera lite över om det dubbelspel som målas upp i boken vore möjligt att genomföra i verkliga livet. Kerstin Ekman skämtar storslaget med både den bransch hon jobbar inom och med sig själv - för det är inte svårt att hitta paralleller till "författaren" Lillemor Troj som är bokens huvudperson. Likheterna mellan de två var något som babelredaktionen visst klurat ut redan i höstas upptäckte jag när jag googlade så jag var ingalunda först med den tanken. Kul att även babels intervju med Kerstin Ekman ligger kvar i babels författararkiv på svt.se. Den ska jag genast titta på!

3 kommentarer:

 1. Tänkt flera gånger jag skulle läsa denna så det är nog dags att lägga in en reservation innan jag glömmer det:-)

  SvaraRadera
 2. jag har tittat på boken på biblioteket...
  (hittade Aran-filmen på youTube :)

  SvaraRadera
 3. Klok som en bok: Hoppas du gillar :)

  HAnnele: Måste kolla upp Aran!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)