måndag 7 februari 2011

Favoriter på BOKREAN

På Bokus finns årets bokrea titlar uppe till beskådning. Jag saknar papperskatalogerna, men som utlandsboende är jag såklart glad över internetbokhandlarnas reor och kommer säkert beställa en del barnböcker hem till mina föräldrars adress.

Dessutom finns några av mina absoluta favoritböcker till fantastiska priser:Efter mitt fg inlägg måste jag självklart tipsa om Älskade syster av Joyce Carol Oates. Jag har redan pratat mig varm för den - läs den!

Paula Spencer av Roddy Doyle. Ett fantastiskt fynd för endast 20 kr! Brilliant samhällsskilldring av Irland. Man kan med fördel först läsa The Woman who Walked into Doors, men den fungerar även som fristående roman.

Cats - de knepiga katternas bok av av T S Eliot är en underbart vacker bok som passar både barn och vuxna. Vi har den på engelska och jag vet ej hur översättningarna är men minns att denna utgåvan fick mycket fin kritik i DN för något år sedan.

Till mig själv är jag lite sugen på Marika Cobbolds Shooting Butterflies. Men jag har aldrig läst henne tidigare och vet inte om det är en bra bok att börja med?

6 kommentarer:

 1. Åh vad kul det är med bokrea:-)! Är det runt den 20e den brukar börja?

  SvaraRadera
 2. Av någon anledning har jag lagt på minnet att bokrean alltid startar på onsdagen på sportlovet - iaf om man har sportlov v.8 :)

  (dvs 23 februari iår)

  SvaraRadera
 3. Jag har inte läst Marika Cobbolds Butterflies, men jag älskade hennes Guppies till kvällsmat.

  SvaraRadera
 4. Som likasinnad (utlandssvensk som gärna läser och dessutom köper massor av svenska barnböcker) maste jag ju fraga vilka siter du handlar fran pa bokrean? Jag har hittills bara handlat fran Barnens bokklubb sa jag är daligt informerad om andra kanaler.

  SvaraRadera
 5. Camilla: Jag handlar på Bokus och/eller Adlibris. Eftersom jag har haft kundkonton där sedan jag bodde i Sverige så vet jag däremot inte hur det fungerar att starta ett nytt konto med en svensk adress. Fast om man har justa föräldrar/syskon/vänner kanske man kan få dem att starta ett kundkonto som man själv får tillgång till ;)

  Bokus levererar även utomlands, men det kostar skjortan (fast det har jag för mig Barnens bokklubb med gör?)

  SvaraRadera
 6. Blev väldigt sugen på att klicka hem Cats nu, vilket ännu har blivit gjort. Kom nog fram till att jag vill ha den på engelska...får se om jag lyckas hålla mig till det tills rean är över :)

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)