torsdag 24 februari 2011

Mina mp3-fynd på rean

Så fick jag ändå lite fyndat jag med. Ett litet lager med nedladdningsbara ljudböcker, redan levererade och klara att börja lyssna på! Jag har inte räknat ut  hur många timmars lyssning det handlar om, men med minst 50-60 minuter ensam i bilen varje dag så kommer det nog inte ta så lång tid att lyssna sig igenom dem.
 • De fattiga i Lodz - Skäms lite över detta köpet. Den här boken står ju på min lista med hyllvärmare som jag tänkt läsa i vår. Men jag har bläddrat lite i min pocket och de kompakt packade textsidorna känns verkligen inte lockande att ta sig igenom. Så när jag såg ljudboken på rea så bestämde jag mig för att det skulle vara värt att skaffa den. Det är antagligen bok man bör lyssna uppmärksamt på - men jag har ju boken att gå tillbaka till om jag missar något :)
 • Bara vanligt vatten av Kajsa Ingemarsson - För att jag gillat de två böcker jag tidigare läst av henne och för att min kusin pratar så gott om hennes böcker!
 • Boken om Blanche och Marie av Per Olov Enquist - Även den för att jag tyckt om tidigare lästa Ett annat liv och Kapten Nemos bibliotek. Fast detta tror jag är en helt annan slags bok.
 • Mussolini : en studie i makt av Göran Hägg. Det är en bok jag velat läsa sedan den kom ut, men som jag drar mig för för att det känns så tungt. Däremot tror jag det blir en utmärkt intressant berättelse att lyssna på i bilen.
 • Rummet under golvet av Kjell Johansson - Jag visste inte att Huset vid flon var första boken i en triologi, det förstod jag först när jag läste om denna boken på bokrean. Eftersom jag läst och tyckt om de första delarna så var det ett ganska givet val!
Jag är lite förvånad över mina val så här i efterhand. Vanligen lyssnar jag nämligen mest på deckare. Fast de deckare jag har sett på rean har jag antingen redan läst, eller så lockar de mig inte alls. Paganinikontraktet är annars en bok jag gärna skulle lyssna på, men inte känner mig särskilt sugen på att läsa faktiskt. Den kanske kommer på nästa års rea :)

2 kommentarer:

 1. Intressanta val av böcker. Du får säkert bra bilresor med dessa! Vad roligt att du gillar Per Olov Enquist!

  Det tycker jag med! Paul Austers New York triologi är en favorit! Det var verkligen en läsupplevelse för mig!

  Nej, jag har inte läst något av henne. Jag får ta och göra det!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)