torsdag 19 maj 2011

Italienska utflykter - Taormina

I snabb takt ska jag försöka avverka mina Sicilianska utflykter medan jag har dem i färskt minne :)

Taormina är en liten stad som ligger på en kulle bara några kilometer från Giardini-Naxos. Man når Taormina med bil, buss eller linbana. Vi provade bil- och linbanevarianten och den senaste vann klart!

En mysig och lång huvudgata med mängder av affärer löper genom hela staden.
 
Det grekiska inflytandet har varit stort i denna delen av Sicilien. Det var grekerna som landsteg på ön och grundade staden Naxos (Numera Giardini-Naxos). Förutom att Taormina är en mysig Siciliansk stad så har den anor lågnt tillbaka i historien, där finns en grekisk amfiteater. Även om den byggts efter den grekiska perioden så har influenserna hämtas därifrån.

Utsikten från amfiteatern är helt enastående. Vi satt länge på stenbänkarna och bara njöt av denna vy. Kustremsan man ser nedanför teatern är Giardini-Naxos och vulkanen Etna ligger just utanför bilden till vänster.

Amfiteatern används fortfarande till utomhuskonserter. Det måste vara en otrolig upplevelse att vara med om en konsert här!

Taormina ligger på Sicilien

Vi besökte Taormina i maj 2011

Alla mina italienska utflyktstips finns samlade på sidan
Italienska utflykter

5 kommentarer:

 1. Åh tack för fina bilder och för att du, igen, delar med dig av utflykterna! Jag längtar till Italien och kanske kanske blir det en resa dit i höst. Ser nu fram emot att vi hastigt och lustigt ska ha en italiensk dag på mitt bibliotek om ett par knappa veckor. En stor festivalliknande händelse anordnas i Gävle, däri ingår bl a att biblioteket får ta emot ett gäng böcker på italienska. Det verkar bli allt från smakbitar av it mat, till film och vinprovning (alltså inte på bibblan :)).

  SvaraRadera
 2. Längtar till Italien. Hur varmt är det på Sicilien nu?

  SvaraRadera
 3. hermia: Så trevligt - det får du rapportera mer ifrån när dagen infaller!

  mimmimarie: Det var drygt 25 grader i helgen, kanske upp emot 30 på eftermiddagen. Flera sa att vädret varit dåligt upp till när vi kom -så hade kanske tur :)

  SvaraRadera
 4. Nu blev min längtan till Sicilien och Taormina ännu starkare. Jag var där 1998 och jag föll huvudstupa för staden. Jag måste åka tillbaka dit så är det bara!

  SvaraRadera
 5. Annika: Taormina är verkligen en stad att längta tillbaka till. Underbart vacker!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)