onsdag 11 maj 2011

Italienska utflykter - Montevecchio och Piscinas på Sardinien

Montevecchio ligger en bit från kusten på mellersta Sardinien. Vi bodde några nätter på agriturismon Sa Tanca utanför byn under några extremt heta dagar runt 40-gradersstrecket. Det var en jättemysig gård med den absolut bästa maten på hela vår Sardinenresa.


I närheten av agriturismon ligger byn Montevecchios numera nedlagda gruva där man tidigare grävt efter zink och bly.


En halvtimme bort med bil ligger även Piscinas, en av Sardinens berömda stränder med enorma sanddyner som hela tiden sakta rör sig. Där hittade vi iaf lite skön svalka dessa heta dagar. Piscinas ligger ganska otillgängligt och långt från Sardinens turiststråk på öns växtkust.Några Sardinska specialiteter. Pecorino, ricotta, salami och skinka - allt lokalt producerat. Det tunna spröda brödet är även det en sardinsk specialitet. Självklart serverat på ett korkfat - en av öns naturprodukter.


Montevecchio och Piscinas ligger på Sardinen

Vi besökte Montevecchio och Piscinas i juli 2009

Alla mina italienska utflyktstips finns samlade på sidan
Italienska utflykter

2 kommentarer:

  1. Åh.... Sardinien. Dit skulle jag så gärna vilja resa. Jag tänker på Grazia Deledda... och hennes fina naturbeskrivningar. Den lokala maten verkar ju väldigt lockande, bara den!!

    SvaraRadera
  2. Ja, sardinen är väldigt speciellt och jag upplevde att naturen skilde sig från fastlandets natur. Jag har inte läst Deledda, men min sambo har köpt och läst ett par av hennes böcker sedan vi var där - så jag kan ta mig an dem när helst andan faller på :)

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)