onsdag 18 maj 2011

Italienska utflykter - Giardini Naxos

Under vår långhelg i Sicilien bodde vi i Giardini Naxos som är en badort på nordöstra Sicilien. Strandpromenaden är lååång, och vi bodde i den norra änden.

Varje dag låg ett nytt kryssningsfartyg förankrat i bukten. Barnen var snabba med att dra undan gardinen på morgonen för att inspektera dagens skepp. Härlig frukost vy! Lägenheten var en enrummare - så balkongen var flitigt utnyttjad, här satt vi även och läste på kvällarna när barnen höll på att somna. Vi kunde bada (men vattnet var kallt. Brr.) direkt framför lägenheten - men den fina sandstranden ligger i andra delen av byn.

Söndagsetappen av Giro d'Italia gick av stapeln på Sicilien och cyklisterna passerade även igenom Giardini Naxos!

Giardini var ett perfekt ställe att bo på även om det inte var för att bada vi först och främst åkt till Sicilien. Där finns allt man behöver (mataffärer, restauranger etc) och inom ett kort avstånd finns en mängd vackra platser att besöka samtidigt som det är en plats lätt att slappna av på med ljudet av havet ständigt närvarande.

Inom kort följer övriga Sicilanska utflyktsmål som vi besökte - Taormina, Castelmola, Gola dell'Ancantara och Calatabiano. Vi träffade även Helena som bor i Giardini Naxos och på hennes blogg kan man hitta massor av vackra bilder från detta hörn av Sicilien.

Giardini Naxos ligger på Sicilien

Vi besökte Giardini Naxos i maj 2011

Alla mina italienska utflyktstips finns samlade på sidan
Italienska utflykter

4 kommentarer:

 1. Skönt att ni kom fram ändå.=) Aldrig varit på Sicilien men det kommer förmodlige. Oftast åker vi bara till norra Italien och dte har inte riktigt funnits tid och plats för båda än. Men Sicilien har ju både och och bad och den italienska kulturen vad gäller mat mm. Bra ställe att välja för en badsemester tänker jag mig.=)

  SvaraRadera
 2. Ser underbart ut! Har aldrig varit i Italien än... Men hoppas kunna åka dit en dag. Njuter av att läsa din blogg med underbara inlägg om Italien och böcker. En lyckad kombination! :-)

  SvaraRadera
 3. Bokomaten: Det tog oss 6 år i Italien innan vi kom dit... - men det måste blir fler gånger, för än har vi bara sett ett litet litet hörn :)

  Cicci: Tack för dina fina ord, de värmer lika gott som solen på Sicilien :)

  SvaraRadera
 4. Det var verkligen roligt att äntligen få träffa dig och din familj!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)