fredag 25 maj 2012

Var god stör ej

...jag håller på att lära mig alls finesser på min nya läsplatta.

Jag har redan hunnit försäkra mig om att jag kan låna böcker på den och mitt första lån blev Anneli Jordahls bok om Ellen Key med den långa titeln Jag skulle vara din hund (om jag bara finge vara i din närhet). Jag letade efter den i pocket så sent som i mars, men fick höra att den var slut på förlaget. Toppen då att den dök upp på elib nyligen!

Sony Reader for PC som man måste ha då plattan inte fungerar med Adobe Digital Editions lämnar ännu en hel del att önska men några av plattans egenskaper är toppen. Som det att den har touch screen och man därmed kan bläddra genom att dra fingret över skärmen och behöver inte störa sin sängkamrat med det eviga sidbytesklickandet (att man på min gamla dessutom fick trycka femtielva gånger vid varje sidbyte pga glappkontakt gjorde inte den saken bättre).

Plattan har även Wifi, men jag har inte bestämt mig för om jag ska bry om att ställa in det, känner inget direkt behov faktiskt.

Tyvärr passar inte mitt gamla fodral eftersom denna är mindre (trots lika stor skärm) och något slags skydd behöver man om man vill transportera den emellanåt. Undrar om man kan fixa något coolt själv? Som tonåring sydde jag ju fodral till konfirmationsbibeln så det borde inte vara helt omöjligt.

Sa jag vad den heter? Sony Reader PRS T1. Jag köpte min på italienska pixmania för lite mindre än vad den kostar på svenska motsvarigeheten.

Nej, nu har jag babblat för mycket och måste återvända till min nya leksak! Trevlig helg.

9 kommentarer:

 1. Mycket nöje!

  Jag köpte ett fodral med inbyggd lampa till min, det är ovärderligt när man läser på hotellrum och inte vill väcka sambon :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt saknat lampa till min gamla så det borde vara det logiska att köpa det fodralet - men det kostar så hemskt mycket i förh till läsplattan så då kommer jag inte längr tycka jag har gjort en bra affär... (det br uppenbarligen fortfarande en snål smålänning i mig)

   Radera
  2. Jag förstår :) Bra affärer är... bra.

   Ofta bor det en smålännning i mig också (trots att jag alls inte har något småländskt blod), men ibland kan jag övertala mig själv, om det är något jag verkligen kan ha nytta av och speciellt om det är något slags teknisk pryl :)

   Radera
 2. De har jag också funderat på att köpa, men inte bestämt mig än. Så låter intressant att du är nöjd med den

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den lila erfarenhet jag har än så länge är helt klart lovande :)

   Radera
 3. Ett virkat fodral kanske? Det går alltid att måttbeställa från Växjö vet du :) Kram Helena

  SvaraRadera
 4. Åh, låter väldigt intressant! Inga problem att ladda ner från e-lib alltså? Vad billig den var! Är det ett bra första val för mig, ovana läsare, tror du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, inga problem alls med lån. Jag hade förväntat mig att det skulle vara superkrångligt, men fick hjälp av de två inläggen under denna länken: http://bibliotekarie.wordpress.com/tag/sony-reader-prs-t1/ och det gick som geschwint.

   Sony kan ju teknikprodukter och känns tillförlitliga tycker jag (många andra läslpattor marknadsförs ju av bolag som inte har andra tekniska produkter). Touchscreen är en superfördel har jag insett nu - det kändes eg inte så viktigt vid valet av platta.
   Jag tror faktiskt denna är bättre än många andra plattor avsett om man är förstågångsanvändare eller inte ;)

   Radera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)