lördag 8 januari 2011

Julklappsspel nr 2: The Great Penguin Bookchase

Detta är ett riktigt höjdarspel för den som älskar böcker - och inte minst för alla Penguinälskare. Att själva lådan ser ut som en enorm Penguinbok är bara en av många roliga detaljer.

Det fungerar ungefär som TP, men varje spelare har en liten bokhylla som skall fyllas med böcker inom olika genrer. Varje genre har en egen färg, och det följer med klistermärken så att varje bok blir en miniatyr av en Penguinbok, med titel och allt! Med lånekort kan man även låna från The Penguin Library, men man får passa sig så att lånet inte går ut - då får man snällt lämna tillbaka en av sina böcker. Det är riktigt roligt, men många frågor är väldigt svåra och man får helt enkelt gissa sig till rätt svar då det finns 3 svarsalternativ på varje fråga. Möjligheten att samla böcker utan att svara på frågor, t ex får alla under 18 låna 2 böcker på biblioteket, eller köpa 2 i affären istället för en som övriga spelare, gör att det fungerar bra som familjespel. 8-åringen spelar mer än gärna med.

Även detta spel inköptes via amazon.uk.com, eftersom de slopat fraktavgiften så blev det billigare att beställa därifrån än direkt från www.bookchase.info. Men liksom med Cluedospelet så finns det just nu inte på amazon...

1 kommentar:

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)