söndag 2 januari 2011

Gott Nytt Läsår

Jag har varit borta över nyår. Några böcker har jag hunnit läsa, men inte blogga om. Just nu läser jag äntligen på italienska efter ett långt uppehåll - Ad occhi chiusi av Gianrico Carofiglio. Efter att ha läst först en bok mitt i Carofiglios serie om advokat Guido Guerrieri (Ragionevoli dubbi) och sedan den första boken i serien på svenska (På sannolika skäl) har jag bestämt mig för att läsa böckerna i ordning och på italienska. Bok nr 2, som jag läser nu, kommer faktiskt på svenska i februari med titeln Med slutna ögon.

Ett "läsmål" för 2011 är att läsa fler böcker på italienska. Annars sätter jag inte upp några kravlistor på läsningen utan låter mig inspireras vad tiden går. Ett tag har jag varit sugen på att läsa något tyskt, men jag har tappat överblicken över tysk litteratur och vet inte riktigt vad jag skall börja :)

Men just nu är det tre svenska böcker som ligger och väntar på att bli lästa på Bebooken:
Minnen av Torgny Lindgren,
Bara ett barn  av Malin Persson Giolito
Hjärtblad av Aino Trosell

Svensk litteratur ligger mig varmt om hjärtat och kommer helt klart fortsätta dominera min läsning oavsett vilka andra mål jag sätter upp!

4 kommentarer:

 1. hur mycket italienska har du läst för att kunna läsa en roman?

  SvaraRadera
 2. Jag har läst en termin på Universitetet och där ingick även skönlitterär läsning. Just Carofiglio känns som en av de lättare författarna som jag har provat läsa faktiskt.

  SvaraRadera
 3. Här i Sverige är var och varannan (självklart jag oxå) med i läsecirklar. Finns de även i Italien?

  SvaraRadera
 4. MImmi: Jag kan faktiskt inte svara på den frågan... Jag har aldrig hört någon prata om bokcirklar faktiskt. Men däremot pratar många gärna litteratur.

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)