tisdag 21 december 2010

Fantomsmärtor och e-boksläsare / läsplatta

Det har blivit mycket svenska författare i höst - de allra flesta dessutom kvinnor. Barbara Voors är en av mina stora favoriter och gissa om jag var glad när jag fick min att ha min Bebook läsplatta så jag slapp vänta på pocketutgåvan och istället kunde läsa Fantomsmärtor bara ett par månader efter den kom ut!

Som utlandssvensk är det just tillgången till nya svenska böcker som är den allra största fördelen med en läsplatta. En annan är att slippa släpa tunga bok högar när man reser.

Skärmen är bra och tröttar inte ut ögonen som en dataskärm gör, utan det är mer eller mindre som att läsa en vanlig bok. Om man vill kan man dessutom lätt anpassa storleken på texten. Vad jag funderat på, men inte ännu frågat, är om det för den som försöker sova bredvid är mer eller mindre irriterande med ett klick istället för prasslet från en sida som vänds :)

Tillbaka till boken! I berättelsen om drygt 40åriga Alba ställs några av livets stora frågor: frågor som på olika vis handlar om vem som har rätt att bestämma över livet, och i så fall under vilka villkor. Många frågor stöts och blöts av Alba som befinner sig i ett skede i livet där hennes beslut kommer att få livsavgörande betydelse. Men även minnena från ungdomen och det som då hände och skakade om hennes liv i grundvalarna. Det ges inga svar, men är så klokt och bra skrivet att det väcker många tankar. Trots det tunga temat är det inte en jobbig bok att läsa. Barbara Voors är en fantastisk författare, en av mina absoluta favoriter.

Om man har en bokcirkel och verkligen vill diskutera djupa fråga så är detta en perfekt bok.

1 kommentar:

  1. Barbara Voors tycker jag med om denna har jag inte läst! Tack gör tipset om art den passar i bokcirkel!

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)