fredag 21 januari 2011

Nirvanaprojektet

Om man har tänkt att läsa hela trilogin av Stefan Tegenfalk ska man absolut börja med Vredens tid och inte med del två, Nirvanaprojektet. Nirvanaprojektet fortsätter mer eller mindre direkt där Vredens tid slutar och det är inte bara poliserna som är de samma utan även de kriminella är mer eller mindre samma som i den första boken.

Jag tycker att Nirvanaprojektet håller samma höga nivå som den första boken. Läsaren hålls aldrig utanför vare sig polisernas eller de kriminellas handlingar och trots att läsaren besitter kunskaper som polisen inte känner till är det hela tiden spännande.

När boken slutar finns det dock en hel del kvar att nysta ut för poliserna Jonna och Walter så jag ser mycket fram emot tredje delen och hoppas den kommer ut innan året är slut. Jag har dessutom uppskattat Reine Brynolfssons fenomenala uppläsning så jag undrar om jag inte helst vill lyssna även på den sista delen!

2 kommentarer:

  1. Låter onekligen intressant. Jag har Vredens tid i bokhyllan där den står och väntar på sin tur i läslistan. Om jag faller för den kommer jag naturligtvis även att läsa del två och tre.

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas du inte blir besviken! Efter två böcker ser jag fram emot mycket mer av denna nya författare.

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)