måndag 19 september 2011

Vilken bokhöst 3

Sist men inte minst så kommer det ju en himla massa deckare att se fram emot emot i höst. 2 av dem är dessutom redan på väg till mig!

Jag älskade de inledande böckerna i Stefan Tegenfalks trilogi och jag kan knappt bärga mig tills upplösningen Den felande länken ligger i min brevlåda inom kort. De två första böckerna har bjudit på bra deckargåtor men avslutats på ett sätt som öppnar för en spännande fortsättning i boken efter.

Camilla Läckberg - Änglamakerskan : Jag ska erkänna att Läckberg egentligen hör till de deckarförfattarinnor vars evighetsserier inte länge lockar speciellt, men jag tänkte att vi är många i familjen som brukar läsa henne, ställde upp i en tävling på boktipset.se och nu ligger även den i posten på väg till en brevlåda i min (inte omedelbara) närhet.

Personligen har jag även en hel massa Harry Hole deckare av Jon Nesbö att se fram emot eftersom jag bara är på tvåan. Har man redan läst alls får man vänta till nästa år på att Gengångare ska komma på svenska, men den går ju såklart bra att läsa även på norska (Gjenferd) för den som har svårt att tåla sig.

Jag har svårt att släppa några av mina engelska favoriter även om både författarna och deras detektiver börjar bli till åren komna. Därför ser jag mycket fram emot att läsa The Vault - Ruth Rendells senaste Wexford mysterium och hoppas på att den där mys-engelska-deckar-känslan ska infinna sig.

Dessutom fortsätter jag nog läsa några av Maria Langs deckare, men hur det i övrigt går med läsningen av klassiska deckare beror på vad tiden räcker till, men där återstår en del som jag är sugen på.

Jag tycker jag har ovanligt mycket planerad läsning inför hösten. Får se hur det går. Helt säkert är att det kommer dyka upp en hela massa böcker däremellan som pockar på uppmärksamhet och vill bli lästa. Hösten är min klart bästa läs-årstid och det ser så här långt mycket lovande ut - känner mig lite som ett barn på julafton när jag tänker på alla bra böcker som skall läsas framöver :)

6 kommentarer:

 1. Jag langtar ocksa efter Stefan Tegenfalks nasta bok, jag alskade de tva forsta! * pepp-pepp*

  jag vet att man som bokbloggare skall vara cool nar det galler recensionsexemplar, men jag kan inte lata bli att bli superglad for dem som faktiskt skickar ner dem hela vagen till Afrika!

  SvaraRadera
 2. Jag gillade ju inte Tegenfalks första så fortsatte aldrig. Vet itne vad det var som tog emot men orkade bara inte med den. Men WEXFORD! Ruth Rendell är ju underbar! Gud, vad länge sedan det var jag läste något av henne. DET måste ju åtgärdas någn gång. Kanske ett maraton?=)

  SvaraRadera
 3. Emma: När de frågade om jag vill ha rec ex sa jag att jag gärna tar emot en digital kopia, men det lovade skicka själva boken. Toppen. Hoppas nu posten gör sin del av jobbet :)

  Bokomaten: Wexford-maraton låter som ett härligt höstprojekt. Men antagligen har du inte missat då många, för det har gått väldans l å n g tid mellan utgivningarna.

  SvaraRadera
 4. Lätt att hitta böcker som pockar på uppmärksamhet :)

  SvaraRadera
 5. Hannele: Lite för lätt just nu tycker jag :)

  SvaraRadera
 6. Jag ser också fram emot Tegenfalks 3:a, måste bara komma till skott och skriva om 1:an. Många bra böcker att se fram emot i höst i alla fall.

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)