lördag 24 september 2011

Till e-bokens lov (igen)

Det finns fler och fler barnböcker att låna via elib. Just nu finns till exempel alla LasseMaja och alla Gyllene Knorren böckerna till lån. Av barnböcker är det fortfarande mest storsäljarna som finns men vi är inte kräsna utan bara glada över att ha ett större utbud av svenska böcker att välja mellan. Toppen, tycker dottern som just läst nyaste LasseMaja mysteriet Simborgarmysteriet. Fast när hon läser en bok på 20-30 min så känns det klart lite begränsande att bara få låna 2 i veckan som mitt bibliotek erbjuder - så det blir till att blanda lån med köp. Barnböcker läses om och om igen i vårt hus så det kan vara värt att köpa några av dem och utnyttja lånen till mina böcker.

Någon har stulit sakerna i värdeskåpen i badhuset. Är det en komplott som ligger bakom stölderna eller har vi med en ensam gärningsman att göra? Den får betyg 10 av 10 för att den var kul, är det korta omdöme jag får ur henne.


3 kommentarer:

 1. Lasse-Maja ska ha all vcred i världen för att de får så många barn att läsa och läsa och läsa..

  Tycker det är synd att e-bokförlagen hänger med så dåligt. anledningen till att man får begränsa utlånen är ju att bibliteken betalar dyra pengar för varje utlån och måste kunna ha koll på sin budget.:(

  SvaraRadera
 2. Jo, jag vet att avgifterna biblioteken får betala är skamligt höga, tyvärr :/ För mig själv täcker det ju dessutom behovet, men problem uppstår när jag ska dela med mig av mina lån :)

  Förlagens främsta intresse är ju alltid att sälja böcker och de böcker som riktar sig till en ålder där ytterst få har en egen läs/surfplatta är antagligen lågt prioriterade att ges ut som e-böcker hos dem.

  SvaraRadera
 3. Jag har tre lånekort (ett jobbkort, ett privat och dessutom ett som min mamma har men inte lånar e böcker på) sedan har maken ett kort också. Om de tipsen kan hjälpa till?

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)