torsdag 15 september 2011

Rensar och målar

Med tanke på förra veckans inlägg, så kan jag meddela att det ena ledde till det andra och idag har jag köpt målarfärg och i väntan på nya garderober som kommer i början på nästa vecka ska här nu målas... Just nu är det kaos, men snart blir det förhoppningsvis riktigt fint.

Allt detta som jag gör nu var ganska nödvändigt. När vi drog bort listerna så var de genomruttna efter 2 översvämningar och de gamla (för små) garderoberna höll på att ramla ihop under tyngden av allt som förvarades ovanpå dem (förutom att även de sugit upp fukt). Översvämningar är förhoppningsvis historia nu eftersom vi försökt åtgärda de platser där vatten kommit in i huset genom sätta upp hinder.

Jag fick en riktig inspirationskick av boken jag läste, Rensa i röran med Feng Shui. Författaren blandar lite flum (jag har svårt att tro att jag ska hitta dolda skatter i husets välståndshörn och även hur tarmsköljning kommer in i sammanhanget har jag lite svårt att följa) med en massa handfasta tips och exempel och lyckas verkligen inspirera till att börja rensa och hon förmedlar väldigt väl den sköna känslan av tillfredsställelse det ger att gå igenom och kasta av sitt överflöd.

En eftermiddag i förra veckan la jag ifrån mig boken och reste mig för att tanken på några solstolar som legat i garaget sedan vi flyttade in för 7 år sedan tog över och jag lastade in dem i bilen tillsammans med några andra prylar för att köra direkt till återvinningsstationen. Samtidigt gick jag igenom innehållet i en garderob där bla en del av barnens babysängkläder blivit liggande. Det blev 4-5 påsar till klädesinsamlingen av den garderoben. Efter det har själva utrensningen hejdats lite av iordningsställadet av nedervåningen, men så snart nya garderoberna är på plats så är jag på g igen. Författaren nämner just tidpunkten efter semestern som en lämplig för att sätta igång med utrensningsprojekt. Och har man som vi levt hela sommaren i resväska så förundras man lite över varför man skulle behöva omge sig med så mycket mer prylar under resten av året.

För alla bokälskare som samlar och sparar sina böcker så kan hon nog dock anses som ganska provocerande när hon konstaterar "Böcker känns ofta som trogna vänner... Men problemet med att ha kvar för många gamla böcker är att de inte ger något utrymme för nya idéer att komma in i ditt liv".

5 kommentarer:

 1. Och jag som inte kan med att kasta min farmors gamla böcker. Jag har en hel bokhylla full med hennes böcker, böcker jag aldrig kommer att läsa och som jag flyttat med mig från Sverige till södra Spanien och nu 70 mil norr ut. Snacka om att bära på överflödigt bagage.

  SvaraRadera
 2. hihi, ja lite flum är det också:-) Men visst är det skönt att rensa, själv känner jag mig alltid så befriad efteråt!

  SvaraRadera
 3. K-L: I fall du skulle läsa boken bör du nog blunda för de sidor i boken som handlar om böcker ;)
  Klok som en bok: Visst är det så!

  SvaraRadera
 4. Nä, men vadå, man kastar väl inte ut sina vänner för att de blivit lite till åren???? Nähä du, ovännerna kan få åka ut och de man bara glidit ifrån men resten sparas faktiskt. Man får väl flytta till större eller skaffa en bokhylla till istället.;-)

  SvaraRadera
 5. Bokomaten: Jag tror hon har stora problem med att bli poppis i vissa kretsar, typ bokbloggskretsar ;)

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)