söndag 16 mars 2014

Sköna söndag

En härlig vårdag som spenderats på utflykt i närområdet. Tänk att vi bott här i snart tio år och först nu besökt både Piacenza och Castell'Arquato!? Nästintill pinsamt...

Vi började dagen med en promenad genom Piacenza. 
Palazzo Comunale di Piacenza. Byggnaden kallas även Il Gotico.

 Sedan var vi på naturhistoriska museet och såg en jättefin utställning om de olika närmiljöerna. deras djurvärld. Flod (Po), "kullarna" och bergen. Eftersom både Pavia och Piacenza ligger på Po-slätten så liknar miljön varandra väldigt mycket. Sedan besökte vi deras planetarium som är på tillfälligt besök och lärde oss massor om stjärnhimlen. Otroligt och uppskattat museumsbesök av hela familjen. 

 Därefter åkte vi upp till kullarna söder om Piacenza, till byn Castell'Arquarto som är en medeltida borg med anor tillbaka till 700-talet då kyrkan byggdes. Först åt vi...


...och sen promenerade vi runt, samt tittade på det lilla museet som inrymdes på väg upp i tornet i  La Rocca Viscontea. Bilden är tagen halvvägs (eller kanske 2/3?), ner över torget med kyrkan och il palazzo del Podestà. Trots solsken var det lite disigt så sikten över landskapet bakom var något begränsad.

6 kommentarer:

 1. Så vackert och intressant. Jag är inte alls avundsjuk att du har så härliga utflyktsmål inpå knuten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är fantastiskt och nu är bästa tiden att åka runt! Du får komma ner ;)

   Radera
 2. Vilka fantastiska omgivningar ni har! Egentligen finns det mycket att se och besöka här också men det är så lätt att bli hemmablind.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker att det finns hur mycket som helst i ditt hörn av Sverige! Tycker alltid det är synd att det är på gränsen till fööör långt bort för att orka med dagsutflykter dit från vår utgångspunkt i Småland.

   Radera
 3. Ja, det är dåligt av er att inte ha gjort de fina utflykterna förut... Visst är det kul att upptäcka nya saker i sin närhet! Själv vill jag till Store mosse, ett naturreservat utanför Värnamo.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag för väl försvara mig med att vi har gjort en hel del ANDRA utflykter under åren ;) http://bockeretc.blogspot.it/p/italienska-utflykter.html

   Naturreservat finns, men är inte alls så tillgängliga här som "hemma" tyvärr. Store mosse känner jag till men har nog inte varit där.

   Radera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)