torsdag 20 mars 2014

The Old Man and the Sea

Jag har aldrig tidigare läst Hemingway och tänkte att The Old Man and the Sea skulle vara min ingång till ett fantastiskt författarskap. I efterhand vet jag dock inte riktigt vad jag hade förväntat mig, och att jag kanske borde förberett mig bättre genom att läsa om boken, för nu blev den en ganska stor besvikelse faktiskt. Handlingen bara k r ö p fram och det hände ju i n g e n t i n g... Antagligen beror det på att jag var stressad och jag tycker själv att jag borde ge boken en ny chans vid tillfälle. Kanske i en solstol i sommar? Eller nej kanske inte ändå, vid närmare eftertanke är jag mer peppad att prova med något annat av samma författare!

Detta är min sjätte titel i mars månads läsmaraton som arrangeras av bokmoster

4 kommentarer:

 1. Hemingway är svår för mig, det var tvångsläsning på gymnasiet och sedan har jag inte riktigt hittat till honom. Men jag tänker att jag ska pröva, snart, någon gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett tag trodde jag det var mig det var fel på för jag hade läst flera hyllningar av boken. Skönt att inte vara ensam ;)

   Radera
 2. Jag läste Den gamle och havet på litteraturvetenskapen och tyckte också att den var tråkig. Har nog inte läst något annat av Hemingway och tror inte att han är något för mig. Däremot kändes det häftigt att titta på hans hus på The Keys i Florida.

  SvaraRadera
 3. Det finns bara en Hemingway för mig och det är Och solen har sin gång. Helt fantastiskt (har läst den mer än en gång). Men så älskar jag ohejdat allt om den förlorade generationen.

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)