söndag 17 januari 2010

Sandvargen

När jag ville börja läsa Åsa Linds böcker om Sandvargen med 7-åringen så fanns bara samlingsvolymen Stora boken om Sandvargen som innehåller alla tre böckerna, att få tag på.

Dottern var mycket tveksam när hon fick se hur tjock boken är. Fördelen med samlingsvolymer är ju att man får flera böcker till ett billigt pris, men det verkar ofta avskräckande för barnen. Tillslut lyckades jag ändå övertyga henne om att prova att läsa ett par kapitel tillsammans. Och nu, efter att ha läst ut första boken älskar hon Zackarina och hennes bästa vän Sandvargen.

Varje kapitel är en egen berättelse, där Zackarina tillsammans med Sandvargen utforskar något av livets alla stora och små mysterier. Blåmärken (som egentligen inte alls är blåmärken utan ett slags medaljer man får när man gör modiga saker, alltså modiga märken), stjärnor och kometer, vuxnas beteende, att ha långtråkigt, att vara rädd för mörkret etc etc.

Även yngre barn med tålamod att höra en berättelse utan bild på varje uppslag har utbyte av Zackarina och Sandvargens underfundiga funderingar.

För egen del både läser (Joyce Carol Oates) och lyssnar (Majgull Axelsson) jag för fullt. Två tjocka böcker. Det verkar ta sin tid :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)