onsdag 25 maj 2011

En egen klassikerbox med deckare

Det har blivit dags att skaffa lite böcker för att fortsätta med min deckarklassikerläsning. Hermia  har tidigare tipsat mig om att det är en Dorothy Sayers-box på väg på svenska, men det saftiga priset får mig tyvärr att avstå. Istället har jag satt ihop en egen liten box att beställas från amazon. Mitt ledord i de flesta fall är första, eftersom jag hittills läst första Sherlock Holmes romanen, första Poirot av Agatha Christie och första Philip Marlow av Raymond Chandler.

De titlar jag plockat ut nu är:
 • första Lord Peter Wimsey mysteriet Whose Body av Dorothy L Sayers.
 • eftersom jag redan har läst Dasheill Hammets mest kända bok Glassnyckeln så har beställer jag hans första bok, Red Harvest.
 • inte den första men en av få välkända böcker av Jim Thompson är The Killer Inside me som ofta beskrivs som ett mästerverk.
 • Simenons första Maigret-deckare är Maigret and the Enigmatic Lett men varken den eller nummer två finns tillgängliga, så jag väntar och ser om jag kan låna något i Sverige senare i sommar. Eftersom de är skrivna på franska så finns det egentligen ingen anledning att läsa honom på engelska.

4 kommentarer:

 1. Det här är ju en sjukt bra idé. Idag fick jag mail om att Syers-boxen släppts, men 500 kronor är tyvärr utanför min budjet just nu. Tycker allt att det är lite saftigt faktiskt. men att läsa första av diverse klassiker är ju jätteroligt!

  SvaraRadera
 2. Bokomaten: Flera av serierna är ju så långa, så att välja en bok på måfå kändes nästan som en oöverstiglig utmaning :)

  SvaraRadera
 3. En egen klassikerbox, det skall jag ocksa plocka ihop nagon dag, tycker att det later som en alldeles utmarkt idé!

  SvaraRadera
 4. Oj vad dyr den var, boxen... Smart val - göra egen deckarlåda!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)