onsdag 9 november 2011

The Help - filmen

Jag ser väldigt mycket fram emot att se The Help (Niceville alltså). Men i Italien har den inte premiär förrän i februari 2012 - sist av alla länder enligt listan på imdb.com !!!

Nu vill jag ju ändå inte se den dubbad till italienska, för efter att ha läst boken på engelska så är jag övertygad om att historien gör sig bäst på originalspråk, oavsett medium. En sak jag fortfarande inte fått svar på är hur man i den svenska översättningen behandlat den kraftiga sydstatsdialekt som boken delvis är skriven på !? Den vill jag inte gå miste om i filmen heller.

Via Google får jag dock det glädjande uppgiften att jag kanske kan hoppas på en riktigt bra julklapp: Den bästa gissningen för The Help DVD Release Date är December 6, 2011.


Ni som sett filmen redan, vad tyckte ni om den? Lika bra som boken? Bättre? eller finns det risk att bli besviken?

6 kommentarer:

 1. Boken tog jag mig inte igenom, men filmen tyckte jag var riktigt bra! Välspelad, intressant och berörande. Så fortsätt se fram emot den!

  SvaraRadera
 2. Älskar boken, älskar filmen! Jag har läst den på svenska och tyckte det funkade med talspråket som ska motsvara sydstatsamerikanskan men det är klart att det är bäst att läsa på originalspråk. (Det är bara jag som är för dålig på engelska.)

  SvaraRadera
 3. Hermia: Låter lovande :)

  Ylva: Kul att höra att de löst dialekten med att översätta till talspråk på svenska!

  SvaraRadera
 4. Jag har precis läst ut boken, störde mig mycket på talspråket i början! undrar också om jag kommer gilla filmen med verkar som de flesta gillar den:-)

  SvaraRadera
 5. Inte lyckats komma iväg på bio själv, men syster yster min har både läst bok och sett film. Gillade förstnämnda men älskade sistnämnda. Rörande och bra var hennes omdöme.

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)