onsdag 16 november 2011

Irritationen har lagt sig

...och jag känner mig nöjd med läsningen av Himmelsdalen efter "utbrottet" tidigare i veckan då jag kände att författaren själv spoilat den i en intervju. Efter att jag hade läst ut boken läste jag baksidestexten och insåg att det står ungefär samma sak där som Marie Hermanson sa i den där intervjun som jag tyckte förstörde inledningen av boken. Men men. Nu vågar jag iaf inte skriva så mycket om boken av rädsla att förstöra upplevelsen för någon annan!

Den är riktigt riktigt bra, men läses gärna utan att veta för mycket. Vad jag gillar så mycket med boken är leken med metaforerna himmel och helvete och att inte bara kan det som verkar vara ett himmelrike egentligen dölja ett helvete utan det beror såklart även på vilken position man själv har. Mer än så får ni inte veta :)

6 kommentarer:

 1. Den här boken känns nu som en måste-läsning, och jag som tänkt hålla på inköpen.. :) Tack för förvarningen om spoilrarna!

  SvaraRadera
 2. Det kanske får bli mitt nästa lån på biblioteket nu när jag är i Sverige. Jag har snart läst ut Ur vulkanens mun som jag lånade efter att ha läst om den bland annat här hos dig, men fy vilken jobbig bok det är.

  SvaraRadera
 3. Jag vet nästan ingenting - fortfarande - så tack för det :) Tänker köpa den till syrran i födelsedagspresent, ser fram emot att låna den sen ;)

  SvaraRadera
 4. Hoppas att den kommer som e-bok. jag har gett bort mitt ex som jag fick signerat på mässan :-(

  SvaraRadera
 5. Emma: Ja läs :)

  K-L: Ja, den är verkligen jobbig - men läs gärna uppföljaren som kom nyligen, den är bra men inte alls lika tung!

  A-lo: Bra läsning att se fram emot :)
  Anna: Jag orkade inte vänta mer än ett par månader på e-boken innan jag gav upp och köpte den... - fast med ett vunnet presentkort så kändes det ändå ok :)

  SvaraRadera
 6. Kul att du gillade, Vicky! Men jag är ju inte så förvånad. Den är vansinnigt spännande! Missade ditt utbrott helt. Själv lyssnade jag på den nästan med en gång när den kom så jag överraskades rejält, bäst så.

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)