måndag 23 november 2009

Svenska tidskrifter

Denna hösten var kanske inte den bästa tiden att starta en bokblogg. Men hur skulle jag kunna veta i förväg att jag skulle komma att läsa färre böcker än någonsin? Högarna ropar på mig och jag hoppas snart snart snart få tid att läsa mer. Nu får jag dåligt samvete varje gång jag öppnar en bok eller tidning som inte har med studier att göra.

Efter över 6 år överger jag mama, tidningen som föddes året efter min dotter föddes och som sedan var min livlina under de första åren i Italien. Varje nummer var som julafton och jag läste varje möjlig sekund i tidningen. Jag vet inte om det är tidningen som förändrats, men troligen beror det istället på mig och det faktum att barnen inte är så små längre. Nu ligger tidningen ofta flera veckor innan jag tittar igenom den förstrött, den tillför mig inte längre. Jag har fortfarande en prenumeration som löper, jag vet inte hur länge till, men jag tyckte det var dags att prova en annan tidning. (Ser just till min förvåning i det länkade inlägget från utlandsmamman ovan att jag inte förnyat den sedan juli 2008 - det verkar som prenumerationen lever på övertid just nu...)

Av en händelse fick jag syn på denna relativt nystartade tidning för bokälskare och jag tyckte den lät intressant. Idag dök första nummret av VI läser ner i brevlådan. Och den verkar lovande. Lättsam utan att bara behandla populärlitteraturen på bästsäljarlistorna.

Jag har även upptäkt farliga Tidningstorget där man kan beställa lösnummer av tidningar och få dem hemskickade. Även till utlandet. Utan att kosta skjortan. Det kliar i fingrarna, men hittills har jag lyckats hålla mig borta från att faktiskt klicka hem de tidningar jag lagt i varukorgen :)

5 kommentarer:

 1. I början slukade jag alla föräldrartidningar men nu tycker jag inte de ger så mycket längre. De är ofta väldigt fokuserade på första året. Men det ska finnas någon som handlar mer om lite större barn, kommer inte på vad den heter dock.

  SvaraRadera
 2. Visst är det knepigt att ha bokblogg när man befinner sig i lässvacka! Samma här... ViLäser har jag också börjat läsa, helt ok. Skönt att ha några svenska magasin som kommer med den lååångsamma posten (eftersändning) från Sverige genom hela Europa till Wien ... ;-)

  SvaraRadera
 3. Min lässvacka är högst ofrivillig och beror också den på plugg, plugg, plugg. Och än ser jag ingen ljusning. Att få svenska tidningar utomlands är lite extra lyxigt! Jag brukade prenumerera hem till mina föräldrar, så fick de skicka ett paket varje månad med tidningar och svenskt godis. Det tyckte jag var bra, oklart om de håller med... ;)

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att din bokblogg verkar jättebra. Jag har själv högar med böcker som ropar läs mig. Jag älskar böcker men är lite periodare. Jag har en amelia prenumeration som tar slut till jul kanske slutar jag med den med.

  SvaraRadera
 5. "Vi Föräldrar junior" heter den! Handlar om skolbarn. Har aldrig läst den själv men den skiljer sig nog en del från mama som har mode och sånt.

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)