onsdag 14 april 2010

Ett slag för En bok för alla!

Jag är ett stort fan av En bok för alla och speciellt deras barnboksutgivning. Otroligt bra böcker till otroliga priser. Fantastiskt att de kan fortsätta att ge ut billiga böcker trots att stadsbidraget drogs in för några år sedan.

När jag beställer böcker kollar jag ofta in En bok för allas senaste utgivningar och i bokbeställningen som damp ner igår låg tre bilderböcker som jag fastnat för. Innan läggning igår han vi med en lång högläsningsstund av de här böckerna.

Simsalabims Stockholms ABC av Rod Bengtsson och Magda Korotynska är helt underbar. På varje uppslag finns Simsalabim och bilder som anknyter till uppslagets bokstav inbakat i bilden. Bilderna är vackra och detaljrika Stockholms miljöer och barnen tävlade om att hitta alla dolda saker. En kul detalj är t.ex. Lapplisan - givetvis på uppslaget L - som lappar en bil framför Sagerska Palatset. Rimverserna till varje bokstav känns inte tillkrånglade som rimverser kan göra ibland och de anknyter till de olika Stockholms miljöerna. Alla barn som har anknytning till Stockholm borde ha denna bok i sin bokhylla även om de kan sitt ABC sedan länge!
Förresten, har inte ALLA svenska barn anknytning till Stockholm eftersom det är vår huvudstad!?

Bilderna och skrivstilen i Sagan om Vasa av Bertil Almqvistav är välkända för alla oss som växte upp med Barnen Hedenhös. Jag var rädd att barnen inte skulle gilla stilen, men den gick hem. Det är en ganska faktaspäckad text för en fem-åring och den passar definitivt även för äldre barn.

Det var kul att läsa två böcker med Stockholmsanknytning. Nu får vi se till att komma dit igen i sommar och får då säkert många tillfällen att återkomma till de här två böckerna när vi planerar våra aktiviteter.

Sagan om den underbara familjen Kanin och monstret i skogen av Jonna Björnstjerna vann pris i Bokjuryn där barn själva röstar fram sina favoriter, för några år sedan. Den är härligt tecknad och har en spännande historia som passar barn från ganska låg ålder, men även mina barn (5 o 7 år) hade bara positiva kommentarer att ge!

3 kommentarer:

 1. Håller med om att det är bra att de kan ge ut billiga och bra böcker!!! Vi har ganska många av deras böcker här hemma.

  Goda grannar ÄR verkligen guld värda!!!

  SvaraRadera
 2. Wow ... jag trodde de hade lagt ner! minns hur glad jag var när man var student och ändå kunde köpa finna barnböcker till barnen!
  :)

  SvaraRadera
 3. Jag älskade barnen Hedenhös när jag var liten, tyckte först det var det när jag såg bilden:-)

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)