måndag 26 november 2012

Jag och augustvinnarna

Roligast tycker jag det var med vinnaren av bästa barn- och ungdomsbok. Jag köpte ABC och allt om D av Nina Ulmaja i Stockholm för en månad sedan och det är en superfin ABC bok för stora barn (och vuxna). Små och stora fakta kring bokstäverna samlas och på ett lekfullt och tilltalande vis. Jag är säker på att min 10-åring som älskar böcker i "kollagestil" kommer att läsa den både framlänges och baklänges.

I den skönlitterära kategorin har jag inte läst någon av de nominerade ännu, men jag höll ändå en liten tumme för Cilla Naumann som skriver sååå fina böcker. Jag ska å det snaraste läsa Springa med åror. Både titel och bokomslag andas Cilla Naumann och jag har mycket stora förväntningar. Göran Rosenbergs bok vet jag pinsamt lite om, men såklart blir jag nyfiken nu och såg att den finns att låna på mitt e-lib bibliotek så jag ska skriva upp Ett kort uppehåll på vägen från Auschwitz på min läslista och så får jag se vad det leder till. Det kommer säkert dyka upp lite bloggrecensioner de närmsta dagarna/veckan som kan hjälpa mig att skapa en uppfattning!

Sist, men inte på något vis minst så gick ju fackbokspriset till Ingrid Carlberg och hennes Raol Wallenberg biografi med den långa titeln. Sedan den kom ut har jag med jämna mellanrum tittat in på olika nätbokhandlar för att se om den inte kommit ut som ljudbok. Jag har nämligen förstått att det är en för krävande bok för mig att orka läsa innan jag somnar på kvällen så nu hoppas jag vinsten skyndar på en ljudbokspublicering för jag vill lyssna på den snarast!

6 kommentarer:

 1. Jag älskar också Cilla Nauman och tänker läsa Springa med åror, när jag får tid någon gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som tur är brukar ju hennes inte vara några tegelstenar :)

   Radera
 2. Naumanns bok var fin, likaså älskade jag Ingenbarnsland som oxå finns på e-lib. Anyuru gillade min sambo:-) Många bra alltså.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det, Anyuru måste jag också läsa! Dags att ta sig ur höstens deckarkoma :)

   Radera
 3. Jag läste Rosenbergs bok tidigare i år och gillade den inte så mycket. Dessutom tycker jag den hör hemma i facklitteraturen och inte skönlitteraturen. Besviken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag såg namnet på vinnarna (utan att kategori angavs) så tyckte jag det såg väldigt märkligt ut att det var två fackböcker som vunnit...
   Nu vet jag inte så mycket om Rosenbergs bok ännu, men läste även på Annas (ovan) blogg igår att hon inte heller tyckt det var en roman.

   Radera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)