torsdag 7 juli 2011

Italienska utflykter - Fermo

Under mina semesterveckor i Porto Recanati lägger jag upp ett antal utflyktsmål i landskapet Marche som vi gjort tidigare år med utgångspunkt från Porto Recanati.

Till Fermo åkte vi ett gäng på 12 personer. Vi hade bokat bord på en restaurang som överblickar det fantastiska renässanstorget Piazza del Popolo. Varje tordagkväll pågår en antikvitetsmarknad och febril aktivitet på torget. Vi år en marchegiansk middag som pågick så länge att vi sedan fick skynda oss för att hinna titta på marknaden.

Piazza del Popolo från vårt bord på restaurangen

Jag upptäckte dörren till Biblioteca civica "Romolo Spezioli" och dess
balkong med fantastisk utsikt över hela torget:

Jag bara njöt av att se vimlet och torget från ovan,
att jag sedan knappt hann titta på själva
marknaden gör faktiskt inte så mycket :)

Fermo ligger i landskapet Marche

Vi besökte Fermo i juli 2010 

Alla mina italienska utflyktstips finns samlade på sidan
Italienska utflykter

4 kommentarer:

 1. Fina tips!! Tidskriften Vagabond hade en del korta Italientips i senaste numret. Tror det Marche de nämnde i samband med en operafestival, kan det stämma? (och så finns ju den i Verona..).

  SvaraRadera
 2. Det finns en ganska stor festival i Macerata. Kanske var det den!? Det finns massor av fantastiska platser i Marche, men Macerata har jag inte besökt (än). I år blir det bl.a utflykt till Ancona.

  SvaraRadera
 3. Vilket underbar bibliotek, bara det ar vart ett besok! AVen fast det ar oerhort vackert annars!

  SvaraRadera
 4. Emma: Verkligen vackert. Det var en kul överraskning dessutom - jag hittade dit eftersom jag såg folk på en gångbro med utsikt över torget och efter lite efterforskande hittade jag biblioteket vilket man var tvungen att gå igenom för att komma till bron!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)