torsdag 18 februari 2010

Nytt, gammalt, planerat och impulsivt

Här är de flesta böcker vi fick med hem från Sverige tidigare i veckan. Några enstaka har redan funnit plats i bokhyllan. En salig blandning av planerade inköp, billiga impulsköp i bokhandeln och på ICA, lånat av mamma och köpt secondhand. Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva köpte och läste och gav jag bort på plats, så den kom inte ens med hem. Skynda att älska började jag läsa på hemresan och läste ut igår. Sedan började jag på I de lugnaste vatten, men har inte kommit så långt.

7-åringen har läst dubbelvolymen Cirkusmysteriet och Cafèmysteriet 2 gånger och säger att Cirkusmysteriet är bäst. LasseMajas detektivbyrå har verkligen blivit en stor favorit hos henne! Jag har vid ett par tillfällen köpt begagnade böcker i serien på bokbörsen när samma säljare haft flera titlar till salu - mycket prisvärt och bra! Skolmysteriet läste hon i Sverige och glömde ta med hem ("det gör inget, den var ändå inte så bra"). Livet som varulv tjatade hon till sig på leklandet när jag stod och tummade på en annan bok till henne i deras lilla bokhörna, men den verkar hon inte vilja läsa efter att ha startat.

Lillebror kände sig genast orättvist behandlad och grät en skvätt tills jag köpte en av Håkan Bråkan böckerna till honom, trots att jag redan köpt en. Men han är i en svår ålder då många bilderböcker är för enkla (samt att vi har massor hemma) samtidigt som han inte är riktigt är mogen för kapitelböcker ännu, och då fungerar Håkan Bråkan ganska bra även om inte jag är så överförtjust i dem :)

3 kommentarer:

 1. Vilken härlig bokhög! Brukar barnen oftast själv välja böcker eller är det du som styr bokvalen? Jag brukar också gråta en skvätt och då säger mannen att det klart jag kan köpa böcker... ;-)

  SvaraRadera
 2. Kul med massa nya böcker!
  Gråta är ju förresten ett perfekt vapen i alla åldrar! Funkar i alla lägen (nästan). ;-)

  SvaraRadera
 3. RedFox: Det är mest jag som bestämmer eftersom de inte direkt har några referenser (läser inte boktips etc), sen märker jag ju vilka böcker som de gillar och kan ibland föreslå böcker som de får välja mellan - så att de får känsla av att själva göra valet :)

  Camilla: suck, ja tyvärr funkar det lite för ofta :)

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)