torsdag 18 februari 2010

Skynda att älska

Skynda att älska av Alex Schulman är en mycket fin bok. Vi tillhör samma generation, jag och Alex, och jag förundras (avundas) över hur mycket han minns från sin uppväxt. Det gör inte jag. Å andra sidan förstår jag genom boken att det har varit smärtsamt för honom att gå igenom och sortera minnena efter sin far.

Boken är välskriven, med mycket känslor och mycket kärlek, samtidigt som han inte tvekar att skriva om faderns mindre positiva sidor. Den är dessutom lättläst och svår att lägga ifrån sig. En positivt överraskande läsupplevelse!

Det händer att jag även läser Alex pappablogg. Ibland gillar jag vad jag läser. Ibland orkar jag inte läsa vad han skriver. Mest gillar jag när han skriver om sin butik för begagnad skräplitteratur som uppenbarligen fortfarande inte har haft någon betalande kund. Tyvärr händer det inte så ofta - men det är otroligt underhållande!

3 kommentarer:

  1. Jag läser hans blogg varje dag (så gott som) men skippar också vissa saker.. men jag gillar den. Underhållande och kul, förutom de sakerna jag skippar då förståss :-)

    SvaraRadera
  2. Ena dagen känns han vettig, andra dagen bara jobbig... Jag har funderat på att läsa boken - den verkar ju komma från hans mer seriösa sida... :-)

    SvaraRadera
  3. RedPaint och RedFox: Visst - och just eftersom han är så ojämn så blev jag så positivt överraskad :)

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)