torsdag 29 oktober 2009

Krakel Spektakel boken

Vi har börjat läsa lite i böckerna som fanns med i det omtalade paketet från Sverige som var ute på lite omvägar innan det nådde fram till oss.

För dottern har jag läst ur jag den bok hon fick av biblioteket i Sverige i somras för att hon läst 10 böcker under lovet. Krakel Spektakel boken av Lennart Hellsing. Jag har aldrig sett denna omfattande samling med berättelser och ramsor förr. Där finns massor av material som inte finns med i andra tunnare Hellsing-samlingar.

De rimmade berättelserna om Krakel Spektakel, Opsis Kalopsis och Fröken hit-och-dit är helt perfekta och lagom långa för högläsning och får barn som vuxna att skratta högt av alla tokigheter. För min tjej som är 7 år och gillar att bläddra i böcker och göra nedslag lite här och var passar den även bra att ha som läsa-själv bok.

Själv läste hon ut en av böckerna om Lassemajas Detektivbyrå på en kväll. Jag hade köpt tre begagnade på bokbörsen som kom med i samma paket. Två har jag lagt undan för att plocka fram vid andra tillfällen under hösten.

1 kommentar:

  1. You seems to be an expert in this field, good articles and keep up the good work, my buddy recommended me your blog.

    My blog:
    Credit immobilier et sos Rachat de Credit

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)