söndag 20 maj 2012

Regnig söndag i Vercelli


Idag har vi varit på en skön söndagsutflykt till Vercelli, drygt en timmes bilresa bort. Det regnar, men det blev också den anledningen vi behövde för att komma iväg - annars är det så mycket annars som skall göras  på våren som t ex att cykla eller jobba i trädgården.

Vi kom fram lagom till lunch och barnen började gnälla om mat så fort vi steg ur bilen. Det fick bli närmsta pizzeria som jag tveksamt gick in i då den inte såg mycket ut för världen (bilden nertill höger). Det visade sig dock vara ett lyckokast och alla var nöjda med den mat man fick.

Därefter gick vi direkt till utställningen som var målet med vår utflykt; Miró, Mondrian och Calder inlånad från Peggy Guggenheims samlingar. Utställningen var liten men intressant och barnen fick ett jättebra "program" att följa som gjorde att även de tittade lite närmare på konstverken (och som belöning fick de varsin ballong).

Innan vi åkte hem åkte vi med på en guidad tur runt den historiska stadskärnan. Det var väldigt intressant och vi får återvända till Vercelli i vackrare väder vid tillfälle för att utforska centrum lite närmre. Vercelli har väldigt mycket gemensamt med Pavia som är "vår" stad, både historiskt och t ex det platta landskapet som lämpar sig för risodling. 60% av Europas risproduktion kommer från det område som omfattar både Pavia och Vercelli (info från guiden) och priset på ris regleras fortfarande i Vercelli på den sk risbörsen 2 g/v. Överst till vänster i min header syns ett risfält som de ser ut just vid denna tiden på året - nämligen vattenfyllt.


Vercelli ligger i landskapet Piemonte i norra Italien

Vi besökte Vercelli i maj 2012

Alla mina italienska utflyktstips finns samlade på sidan Italienska utflykter

2 kommentarer:

  1. Låter som ni haft en mysig dag trots regnet :o) Vi har varit en sväng i Taormina...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Skönt att inte bli sittande inne hemma en hel dag bara för att vädret inte är så bra. Imponerande att ni lyckas ta er dit upp med dubbelvagnen :)

      Radera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)