söndag 14 augusti 2011

Italienska utflykter - Capri


Ankomsten till Capri. 

Inspirerad av Hermias förestående Capriresa så låter jag denna gång min italienska utflykt gå till just det resmålet.

Vi besökte Capri i maj månad och det var otroligt mycket turister - jag har svårt att föreställa mig hur det är i juli/augusti. Tyvärr förtar det ju lite av nöjet. Men Capri är otroligt vackert. Först tog vi linbana upp till staden Capri där vi promenerade runt och sedan åt lunch.

  Därefter tog vi till barnens förtjusning taxi (mycket speciella taxibilar utan tak, men ändå ingen vanlig cab) upp till öns andra stad Anacapri. Här var det lite lugnare och Anacapri var definitivt höjdpunkten på vår dag på Capri.I Anacapri ligger en av öns stora attraktioner - Villa San Michele, byggd och präglad av svensken Axel Munte i slutet av 1800-talet. Det är så fantastiskt vackert. Villan och dess underbara trädgårdar bildar en harmonisk helhet som man inte kan annat än att bara njuta av. Sedan är det givetvis väldigt intressant att finna en svensk kulturskatt mitt i ett italienskt paradis.

Barnboktips: Babianen i Muntes trädgård av Maarja Talgre, med otroligt vackra illustrationer av Ilon Wikland

Capri ligger i landskapet Campania

Vi besökte Capri i maj 2008

Alla mina italienska utflyktstips finns samlade på sidan
Italienska utflykter

3 kommentarer:

  1. Så vackert det ser ut! Längtar till Italien!

    SvaraRadera
  2. Varmt tack för det fina utflyktstipset!! I november hoppas jag det är lugnare på ön..

    SvaraRadera
  3. Hermia: Det är det nog säkert. Sedan behöver man bara komma bort från byn Capris centrumgagtor för att fly de värsta massorna och hitta lugnare platser. Många turister kommer bara över dagen så om ni ska bo på ön kommer ni definitivt få njuta av allt det vackra i lugn och ro :)

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)