tisdag 9 augusti 2011

Fynd i bokhyllan

När jag gått igenom och läst klassiska deckare så har det saknats svenska deckare bland författarna och den jag blivit mest nyfiken på är Maria Lang. Jag hade tänkt göra en räd på biblioteket och se vad som finns där men lösningen visade sig finnas på närmre håll.

Jag började min sverigevistelse med att röja en bokhylla för att få mer plats för mina grejer - och där, i den bakersta raden hittar jag en liten samling med Maria Lang deckare att hugga in i. Med tanke på att böckerna är märkta med min mosters namn kanske det finns en annan intressent att läsa dem ;) (?)

7 kommentarer:

 1. Fina Maria Langböcker. Jag har exakt samma utgåva av "Tragedi på lantkyrkogård"- åh nostalgi... (jag läste den sommaren 1961 när jag låg sjuk i vattenkoppor (då glömde jag av att klia!)Jättespännande.

  SvaraRadera
 2. Ingrid: Vad roligt (inte vattenkoppor såklart...) :) Jag förstår att jag har många timmars härlig läsning framför mig!

  SvaraRadera
 3. Om man ska läsa en klassik deckare, vilken ska man läsa? Har tänkt flera gånger att jag ska läsa Rosens namn men det har inte blivit av.

  SvaraRadera
 4. När min farmor dog fick jag ärva alla hennes böcker och bland dem fanns en hel samling Lang-deckare. Jag har läst dem alla, det tar ju inte lång tid. Jag minns också med stor värme de Lang-böcker som farmor köpte till mig i julklapp och födelsedagspresent när jag var liten. Hon skrev nämligen några ungdomsdeckare också.

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 6. KLok som en bok: Rosens namn har jag inte läst. Personligen gillar jag mest den engelska pusseldeckarna (fast i måttlig mängd för de blir lätt lite tjatiga annars). Agatha Christie, Dorothy Sayers och så böckerna om Sherlock Holms såklart. Hittills har det blivit många stora namn, men det skulle vara kul att även läsa några "bortglömda" namn.

  SvaraRadera
 7. K-L: Drar mig till minnes forna dagar då man kunde tillbringa hela dagar läsandes, när jag läser dina fina Lang-minnen :)

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)