fredag 20 augusti 2010

Håpas du trifs bra i fengelset

Vad jag längtat efter att läsa Susanna Alakoskis bok Håpas du trifs bra i fengelset och jag blev sååå glad när den fanns inne på biblioteket vid sommarens första biblioteksbesök.

Svinalängorna var en fantastisk uppväxtskilldring som behandlar missbruk från ett barns synvilkel. I denna boken är det istället den vuxna systern och hennes ångerst över broderns missbruk som är i fokus. Det är insiktsfullt om anhörigskapets våndor, samtidigt tycker jag det blir lite tjatigt och jag saknar ett driv i berättandet.

Det är inte alls en dålig bok, men antagligen var mina förväntningar lite väl högt ställda.

PS. Jag ska resa bort i nästan en vecka, men jag har förberett några inlägg om böcker som jag läst i sommar, och som kommer att dyka upp här på bloggen under tiden jag är borta. Om allt fungerar som det ska.

6 kommentarer:

 1. Jag gillade Svinalängorna men den här orkade jag inte ens läsa ut...

  SvaraRadera
 2. Boksnoken: Intressant att det inte bara var jag som upplevde denna segare...

  SvaraRadera
 3. Synd att du tyckte den var lite seg.. Jag har själv väldigt höga förväntningar, så jag kommer nog också att bli besviken!

  SvaraRadera
 4. Jag gillade denna, även om jag tyckte svinalängorna var ännu bättre:-) Svinalängorna ska förresten komma som film nu, ska bli intressant att se hur de lyckas med den filmatiseringen...

  Hur gör du när du skriver inlägg i förväg, har letat efter någon knapp för att publicera i "förväg" eller vad man ska kalla det, men jag har inte hittat det.

  SvaraRadera
 5. Linnea: Fast om du nu förväntar dig att bli besviken så blir det kanske bra ändå :)

  Klok som en bok: Man gör precis som vid efterhandspublicering fast tvärt om då. Under "anpassa inlägg" fyller du i det datum/tid du vill att inlägget ska synas på bloggen. Inläggen finns sedan med i listan över redigerbara inlägg markerade med "schemalagt inlägg" (eller något liknande).

  SvaraRadera
 6. Min första tanke när jag såg rubriken var: Just ja, den vill jag ju läsa! Men efter att ha läst hela inlägget känns det inte fullt lika lockande längre... ;) Men Svinalängorna, den var fantastisk!

  SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)