onsdag 18 augusti 2010

Giallo Svezia

Det råder en högtrycksvåg för svenska deckare i Italien just nu. Det är Stieg Larssons böcker som fått intresset att explodera. Under sommaren har man kunnat köpa svenska deckare tillsammans med dagstidningen och det har varit massor av olika författare. T ex Mankell, John Ajvide Lindqvist, Liza Marklund, Åsa larsson, Leif GW Persson, Kjell Eriksson m fl.

Ganska omedveten om denna enorma hype så köpte jag en Läckberg roman i present till en kompis och hon blev eld och lågor. Sedan frågade hon ut mig om alla möjliga författare hon ännu inte läst men hört talas om.

Väldigt roligt som svensk såklart. Men omslagen är väl ingen höjdare. De flesta böckerna är utgivna på ett och samma förlag - Marsilo, och de verkar ha valt en gemensam grafisk linje.

Giallo är det uttryck man använder för deckare på italienska, men egentligen betyder ordet gul.

2 kommentarer:

  1. Håller med om att omslagen inte var någon höjdare. Det känns inte riktigt som att de passar ihop med böckerna. Men kul att svenska deckare uppmärksammas så!

    SvaraRadera
  2. Vi var i Cerreto Guidi för några veckor sedan och vår värdinna slukade både Larsson och Läckberg, något förvånad är jag över Läckberg :) Trodde inte hon var så stor :)

    Tack för kulig blogg

    SvaraRadera

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)