fredag 3 oktober 2008

Bokutmaning


Det var så länge sedan jag skrev om böcker så jag blev riktigt sugen att anta denna utmaning och svara på 10 roliga frågor:

1. Vilken bok läste du senast?

Just nu håller jag på med en novell av Joyce Carol Oates översatt till italienska ("Curley red"). Lite märkligt kan tyckas, men vi håller på och köpa en serie noveller som följer med en tidning varje vecka. De har parallell text på engelska och italienska och är avsedda för italienare som lär sig engelska - men det finns väl ingen som säger att man inte kan göra tvärt om.

Senast utlästa var Håkan Nesser. Den där som handlar om mord som utgår från en sommarvistelse i Frankrike. Helt ok, och mycket oväntad upplösning.

2. Vilken bok ska du börja på härnäst?
Fyndade Åke Edvardsons "Den sista vintern" som ljudbok. Den ska jag börja lyssna på nästa vecka (det måste man ju göra när man är ensam hemma - inte på helgen!). Har precis börjat lyssna på böcker efter ett uppehåll på gissningsvis 6 år. *Gillar skarpt*

3. Är det övervägande kvinnliga eller manliga författare i din bokhylla?
Jag gissar kvinnliga, men marginalen är nog ganska liten.

4. När du läser en bok, räknar du ner hur många sidor som är kvar eller tänker du "nu har jag en fjärdedel", "en tredjedel", "hurra hälften" kvar o.s.v.?
Nej, men när jag närmar mig slutet brukar jag däremot ofta "snabba på" för att jag är så oerhört nyfiken på hur det ska sluta.

5. Hur väljer du vilka böcker du vill läsa?
Jag har en massa favorit författare jag försöker läsa när de kommer ut med något nytt. Läser oxå recensioner.

6. När blir en bok för lång?
När handlingen upprepar sig eller blir tjatig, men en bra bok blir aldrig för lång...

7. Läser du lika gärna på engelska som på svenska?
Jag vet inte när jag sist läste en bok översatt från engelska. Läser alltid på engelska när det är möjligt. Läser gärna böcker på tyska men det blir inte så ofta tyvärr. Försöker läsa lite lätta böcker på italienska just nu.

8. Kan du lämna en bok som du tycker är tråkig/vilken bok lämnade du senast?

Jag har tagit paus i läsandet av "Bitterfittan" eftersom all bitterhet stod mig upp i halsen. Vet inte om /när jag tar upp den igen för jag gillade verkligen hennes barndomsskildringar som smög sig in ibland. "Kicki & Lasse" av Peter Kihlgård hade jag stora förhoppningar om, men den har jag definitivt lagt på hyllan.

9. Vilken genre är överrepresenterad i din bokhylla/lånar du oftast?
Svenska och engelska deckare, unga kvinnor (men INTE chic-lit!!!)

10. Rekommendera 5 författare:
Cilla Naumann, Sarah Waters, Roddy Doyle, Ruth Rendell och sist men inte minst Marie Hermansson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Jag blir jätteglad om du lämnar en kommentar. Tack :)